O Rasu asina unha máis que honrosa derrota ante o colíder Lavadores

O Grove

Rosario Gondar

Plantou cara a un rival superior, ao que tutear na primeira parte

20 novs 2018 . Actualizado ás 12:55 h.

Hai derrotas que ocultan excelentes lecturas para a súa sufridor. É o caso da encaixada o pasado sábado polo Calmear Rasoeiro na cancha dun colíder Construcións Castro Lavadores Vigo que se escapa das posibilidades reais de vitoria dun conxunto, o grovense, confeccionado con xogadores da localidade, boa parte deles aínda en idade xuvenil. É por iso, pero sobre todo pola gran imaxe ofrecida polos visitantes, en especial na primeira parte, que o 35-27 finais non oculta a satisfacción do adestrador do Rasu.

Kito Parada resaltaba onte que «foi ou noso mellor partido dá tempada», apuntando como os seus pupilos acadaban o último minuto da primeira parte 14-13 por baixo. Dúas perdas imperdoables facilitaron a o Lavadores irse ao descanso 17-13. Lastrado pola falta de contraataque tras perder o venres por lesión a Sergio, o Rasu atopou a Omar e a Pablo os faros en ataque, complementando unha gran defensa coral.