Vilagarcía aposta pola formación dos profesionais da hotelería con Ao Punto

Serxio González Souto
Serxio gonzález VILAGARCÍA / LA VOZ

AROUSA

MONICA IRAGO

O programa inclúe xornadas teóricas e prácticas para mellorar a xestión e a competitividade do sector, con clases como a que impartirá Pepe Solla

11 may 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

A concellaría de Promoción Económica continúa avanzando nas accións comprendidas dentro do plan de promoción e recuperación económica Vilagarcía 21. Nesta ocasión, a intervención de Ravella céntrase no sector hostaleiro. O departamento que dirixe a concelleira socialista Alba Briones porá en marcha a semana que vén a primeira edición de Ao Punto, un plan de formación destinado aos profesionais da hostalería cuxo obxectivo é incidir na mellora da xestión, a empleabilidad e a competitividade dos bares, cafeterías, pubs e restaurantes que funcionan na capital arousá. A iniciativa desenvolverase ao longo dunha decena de xornadas de contido práctico e teórico, que inclúe clases maxistrais como a que impartirá o prestixioso restaurador Pepe Solla.

O Concello prevé investir oito mil euros na organización desta primeira edición dunha acción formativa que abordará cuestións de especial interese para o sector, tanto desde unha perspectiva de xestión empresarial como polo que ten que ver coa calidade do servizo. Dentro deste marco, Ao Punto arrincará coas xornadas teóricas que acollerá o centro de formación de Matoshinos a partir do mércores que vén. Versarán sobre a dirección estratéxica e a xestión da hostalería fronte á ameaza do coronavirus, cunha sesión o día 19. Os aspectos puramente económicos do sector contarán con dúas sesións, que terán lugar o día 21, mentres que as ferramentas de negocio e a mercadotecnia serán obxecto dun tratamento específico o día 24 de maio.

O 30 de maio, os hostaleiros poderán asistir a unha clase maxistral de corte práctico que impartirá Pepe Solla, chef de Casa Solla, posuidor dunha estrela Michelin e de tres soles Repsol.

Xa en xuño, Ao Punto centrarase na vertente práctica do programa, orientada cara aos aspectos gastronómicos e ao servizo propiamente devandito. Aos aperitivos e tapas dedicaránselles tres sesións. A atención ao público desenvolverase en dúas sesións. Haberá outra de petiscos e tortas, e unha última de barista, ambas as con dúas sesións cada unha. Como conclusión do programa levará a cabo outra clase maxistral, cuxo contido aínda debe ser definido.

Edicións na primavera e outono

Estas xornadas de formación práctica serán impartidas por persoal da escola de hostalería Avanfort de Vigo e por Dani Donato, experto docente en talleres e escolas de hostalería.

O obxectivo que Promoción Económica persegue con este plan de formación é pór a disposición dos hostaleiros de Vilagarcía os medios e ferramentas necesarios para que poidan afrontar a saída da profunda crise á que a pandemia está a someter ao sector. O propósito último é contribuír ao fortalecemento e á maior competitividade dunha actividade fundamental para a economía local, «de forma que continúe sendo un sector que aporte dinamismo, riqueza e emprego de calidade», subliñan fontes municipais. Por esta razón, a esta primeira convocatoria pensada para a tempada de primavera e verán seguiralle unha segunda edición de Ao Punto, que Briones prevé organizar no outono