O Primo de Zumosol, a nova ameaza ao Arousa

pablo penedo / M.G. Reigosa VILAGARCÍA, SANTIAGO / LA VOZ

AROUSA

PACO RODRÍGUEZ

O equipo arlequinado afronta unha recta final do ano crucial para as súas aspiracións de ascenso

30 novs 2019 . Actualizado ás 22:36 h.

O Arousa iniciará o domingo un mes de decembro que porá a proba a súa fortaleza como equipo que aspira a disputar a próxima promoción de ascenso. Cun calendario de infarto con saída no Estadio Verónica Boquete San Lázaro no que se medirá a un Compostela que avanza segundo na clasificación con 32 puntos, 6 máis que o conxunto arlequinado, froito de dez vitorias, dous empates e outras tantas derrotas. Unha traxectoria sustentada sobre a mellor defensa do grupo galego da Terceira División, con tan só media ducia de goles encaixados na portería santiaguesa, ningún nas últimas cinco comparecencias ligueiras do cadro que dirixe por cuarta tempada Yago Iglesias .

O éxito do Compostela, que este domingo aspira a desbancar ao Ourense C.F. (33 puntos) do liderado a costa do sufrimento do Arousa, non se sostén en todo caso tan só nesa fortaleza defensiva. O cadro da capital tamén presenta argumentos de peso na área rival. Cunha das seis mellores facturacións ofensivas, 24 goles. E deles, a sexta parte, catro, asinados en tan só tres encontros por Óscar Manuel Conde Cruz, Primo.

O punta cántabro fora unha das pezas máis valiosas da engrenaxe montada por Yago Iglesias dúas tempadas atrás, coa consecución do título de campión do grupo galego da Terceira 2017/18 como resultado. Unha campaña que Primo completou con 24 tantos no seu haber, e que lle abriu as portas da Ximnástica de Torrelavega na Segunda B. Este curso o dianteiro centro decidiu volver ao club no que se destapou nada máis concluír o pasado 31 de outubro o seu contrato cun equipo da Primeira División de Islandia.

Na súa reestrea coa camista do Compostela, o día 9, Primo sentenciou ao Racing Vilalbés co definitivo 0-2 no campo da Magdalena no minuto 85 de partido. E sete días despois, no Estadio Verónica Boquete San Lázaro, martirizó ao Arzúa, o equipo revelación nesta primeira metade de Liga , endosándolle un hat-trick entre os minutos 41 e 79, con goles psicolóxicos pouco antes do descanso, e no arranque da segunda parte (min 48).