O Obradoiro ata a cuarta vitoria  ante o Gipuzkoa

ANDAR MIUDIÑO

Sandra Alonso

Asinou un partido moi serio ante un rival que nunca se rendeu

18 oct 2020 . Actualizado ás 01:15 h.

O Monbus Obradoiro xa ten a cuarta vitoria na súa marcadora. Dobregou ao Acunsa Gipuzkoa Basket, 85-76, nun choque no que levou sempre a iniciativa no marcador, pero no que non conseguiu descolgar a un rival rochoso.

O equipo santiagués atopouse coa posta en escena desexada nos compases iniciais. Todo o que pasaba era ao seu favor, incluídas dúas faltas persoais temperás de Echenique no seu duelo con Birutis. Os locais atacaban con fluidez e traballaban ben en rebote, os visitantes tiñan problemas para atopar boas posicións de tiro e as súas porcentaxes de acerto eran frouxos. Froito de todo iso foi un parcial 12-3 que obrigou a Nicola a pedir tempo morto, a falta de 6:16 para pechar o primeiro cuarto.

A partir de aí empezaron a cambiar as cousas. O GBC demostrou que é un equipo chinche e que ten fe no que fai. Non se foi do partido, non se desesperou.

Neses seis minutos o escenario virou a un intercambio de canastras para pechar o acto cun 22-12 que sabía a pouco visto o arranque da contenda.

Moncho Fernández, que cambiara de quinteto no minuto oito, mantivo o mesmo equipo no arranque do segundo cuarto, con Enoch dando bos minutos de descanso a Birutis. Pero víase como o Obradoiro ía cedendo continuidade e algún que outro balón. Aí apareceu unha fenda que lle fixo dano: dúas perdas en dez minutos, nove ao descanso.

Sen alardes, os donostiarras ían desactivando fontes de anotación do Obradoiro á vez que se soltaban en ataque. A súa melloría foi máis ostensible na parcela ofensiva. Así se chegou ao descanso con todo por decidir: 42-35.

No terceiro cuarto o Monbus Obradoiro deu outro estirón con protagonismo neste tramo para Czerapowicz e Álex Suárez, que saíu no cinco tras o descanso en lugar de Cohen. O aleiro sueco fixo moito dano co rebote ofensivo e cos seus mellores minutos de cara ao aro. O pivote oxigenó cos seus triplos. E cara ao final foi cobrando relevo a figura de Robertson, ben acumulando puntos ou repartindo asistencias. A todo iso lle sumou o colectivo de Moncho Fernández unha boa actividade defensiva. A diferenza foise ata os 16 puntos para encarar o último acto: 69-53.

O GBC non se entregou en ningún momento, pero atopouse cun equipo que non deixou de producir e que soubo administrar a súa renda, aínda que ao final se viu recortada a nove puntos.

Obradoiro 85: Pozas (7), Beliauskas (10), Czerapowicz (10), Cohen (2) e Birutis (20) -cinco inicial-. Oliver, Álex Suárez (11), Robertson (16), Enoch (2) e Álvaro Muñoz (7).

Gipuzkoa 76: Dee (9), Francis (13), Span (3), Radoncic (12) e Echenique (6) -cinco inicial-. Faggiano (5), Pere Tomás (8), Okuo (8), Magarity (6), Oroz (6) e Olaizola.

Parciais en cada cuarto: 22-12; 20-23; 27-18; e 16-23.