ANDAR MIUDIÑO

Quique García

O equipo santiagués chegou a ter unha vantaxe de quince puntos

17 mares 2018 . Actualizado ás 22:46 h.

O Obradoiro, que minutos antes de comezar ao partido perdeu por un problema muscular a Alberto Corbacho, logrou unha épica vitoria en Badalona ante o Joventut: 62-63. A Jordan sinaláronlle unha persoal en ataque no último segundo, con 62-62 no luminoso. Llovet converteu o primeiro tiro libre e non quixo anotar o segundo. Con este marcador, a Penya segue en crise e o Obra soña co play off.

O primeiro cuarto foi moi defensivo e físico, tamén intenso, con dous equipos que mostraron un altísimo nivel defensivo. Nin Obra nin Joventut reserváronse no arranque do duelo. No segundo cuarto, o Obra mantivo os mesmos argumentos e non concedeu moitas opcións en ataque a un Joventut que aos poucos se foi consumindo.

Tras o paso polos vestiarios, a dinámica no xogo e no marcador seguiu beneficiando os intereses do Obra. Un triplo de Bendzius e dúas canastras de Pustovyi e Navarro dispararon ao cadro galego no marcador (29-44). A diferenza de quince puntos situou aos obradoiristas nunha inmellorable posición.

Con todo, o Obra durmiuse. Deixou con vida á Penya, que se achegou perigosamente no luminoso cun parcial de 10-3 (39-47) nos peores catro minutos dos santiagueses. No tramo máis decisivo, e xa con Thomas en pista, o Obra atascouse en ataque (só dez puntos) e foi máis débil en defensa. Pustovyi cometeu a súa quinta falta persoal a catro minutos e medio para o final. Entón, Jordan empatou, cometeu unha persoal en ataque e o Obra regresou a casa cun novo triunfo.