ANDAR MIUDIÑO

PANAGIOTIS MOSCHANDREOU | EFE

Nun encontro moi táctico, os azulgrana aguantaron ata o terceiro cuarto e logo sucumbiron ante a potencia de Gist

12 ene 2018 . Actualizado ás 11:09 h.

A boa serie do Barcelona, que gañara os seus último cinco partidos (2 en Euroliga e 3 na Liga Endesa) acabou na complicada pista do Panathinaikos, onde perdeu por 84-75, nun partido no que os cataláns foron de menos a máis. Nun encontro moi táctico, os azulgrana aguantaron ata o terceiro cuarto e logo sucumbiron ante a potencia de Gist (15 puntos, 5 rebotes, 22 valoracións), a clase de Calathes (17 puntos, 12 asistencias, 31 valoracións) e a resolución final de Pappas que acabou por tombar aos de Sito Alonso. De saída, os gregos buscaron xogar moi rápido para impedir o seu xogo en estático ante a defensa do Barça e practicamente os seus primeiros dez puntos foron en transición defensa-ataque.

En fronte os azulgrana buscaron balóns interiores para Ante Tomic que sempre aproveitou os cambios automáticos impostos pola defensa de Xavi Pascual. O partido mantívose igualado ata o minuto cinco (10-9) cando o Barça encadeou un parcial 0-7 (4 puntos de Tomic e un triplo de Navarro) para escaparse por primeira vez no marcador (10-16).

Catro puntos seguidos de Calathes, tras dous erros de Ribas, e unha canastra de Gist igualou o marcador (16-16). Só os erros desde o tiro libre do Barça (0/4) impediu que os azulgrana se escapasen máis no marcador ao termo do primeiro cuarto (17-19). Se nos primeiros dez minutos, os de Sito Alonso viviron dos puntos de Tomic, no segundo encomendáronse a Thomas Heurtel. O base francés estivo imparable e permitiu unha nova escapada dos cataláns.

Coa tripleta Oriola-Claver-Vezenkov como baluartes defensivos, o Barça foise ata os sete puntos de vantaxe (27-34) fronte a un rival que atopaba os puntos desde a pintura con Gist e desde o perímetro cos puntos e a dirección de Calathes. Na recta final do primeiro tempo, un parcial 9-0 para Panathinaikos permitiulle retomar a iniciativa (36-34), nun partido no que ao Barça lle seguiron penalizando os seus erros desde o tiro libre, xa que ata o descanso só anotara un lanzamento dos oito que intentara.

O inicio do terceiro cuarto foi un xogo dos erros. Os gregos fallaron desde fóra (1/13 en triplos), o Barça perdía moitas posesións (12) e aínda que os azulgrana recuperaran a iniciativa no marcador (39-40), as diferenzas eran mínimas. As tres persoais de Navarro e de Tomic acabaron con ambos no banco. Volveu Heurtel a 4 minutos para o final nos mellores minutos dos locais, que conseguiron un parcial 9-0 para conseguir a máxima diferenza do partido ata entón (46-40, a 3:04 para o final do terceiro cuarto).

Pero por entón o Barça estaba colapsado en ataque e non era dominador en ataque e os catro minutos que quedou sen anotar penalizáronlle demasiado. Ademais apareceu Singleton (12 puntos) e os verdes conseguiron a súa máxima diferenza (49-42). Cando os de Sito Alonso mellor estaban (50-46), dúas canastras rápidas dos gregos, a segunda tras un roubo de balón déronlle oito puntos a Panathinaikos, aínda que Heurtel recortou (54-48) ao termo do terceiro cuarto.

O escenario complicouse cando un triplo de Gabriel, a 6:21 para o final, puxo a máxima diferenza para os locais (65-56). O Barça non se sentía nada cómodo en ataque, xa non tiña recursos en defensa e quedou sen opcións. Nun último intento, Sito Alonso puxo en xogo a Ribas, Tomic e Hanga para buscar algún tipo de reacción, pero a eliminación do croata cunha falta en ataque e unha técnica deixou orfo o xogo interior dos azulgrana (67-56).

Ao final, o dúo de escoltas Calathes e Pappas deulle unha cómoda vitoria ao seu equipo (84-75), que suma o seu noveno triunfo consecutivo na súa cancha e segue na parte alta da clasificación. Panathinaikos con esta vitoria suma a súa duodécima en dezasete partidos, mentres que o Barcelona (6-11) teno cada vez máis complicado para acceder a unha das primeiras oito prazas que dan dereito a xogar o 'play off'.

Ficha técnica:

84 - Panathinaikos (17+19+18+30): Lojeski (6), Calathes (17), Gist (17), Antetokounmpo (2), Singleton (14) -cinco inicial-, Pappas (15), Rivers (3), Gabriel (4), Denmon (2), Lekavicius (-) e Vougioukas (4).

75 - Barcelona (19+15+14+27): Ribas (10), Navarro (7), Hanga (3), Moerman (11), Tomic (12) -cinco inicial-, Oriola (7), Claver (-), Heurtel (18), Koponen (5) e Vezenkov (2).

Árbitros: Belosevic (SRB), Paternico (ITA) e Pastusiak (POL). Eliminados: Singleton (min.40), Oriola (min.40) e Tomic (min.34).

Asistiron ao partido 14.700 espectadores en partido da decimoséptima xornada disputado no pavillón OAKA de Atenas.