EEI San Roque de Viveiro dá valor aos froitos da terra

e. g. VIVEIRO / LA VOZ

VIVEIRO

CEDIDA POR EEI SAN ROQUE

Alumnos de Infantil plantaron no horto urbano produtos de tempada

08 may 2021 . Actualizado ás 18:50 h.

Podería ser unha materia máis, aínda que non estea tipificada como tal academicamente. Pero si, a horticultura apréndese tamén na EEI San Roque de Viveiro e da man de Voz Natura, pois o proxecto escolar do centro viveirense contempla cada novo curso actividades relacionadas con cultivos de froitas e verduras, aínda que ditas saídas están máis limitadas en leste de 2020-2021 debido ao covid, certifica Uxía Quintela Díaz, coordinadora na escola infantil do programa de La Voz de Galicia desenvolvido pola Fundación Santiago Rey-Fernández Latorre, co patrocinio da Consellería de Medio Ambiente, Territorio e Vivenda, Deputación da Coruña, Fundación Alcoa, El Corte Inglés e Fundación Ramón Areces e coa variante na Mariña denominada Naturacción.

En días pasados, os nenos das aulas de infantil que levan Uxía Quintela e Rocío Fernández, con ao redor de 40 alumnos en total, achegáronse ata o horto urbano para axudar a nacer produtos da tempada de verán. Así, plantaron algunhas froitas e verduras, que crecerán nese espazo como pemento, tomate, cabaciña, melón, sandía, leituga, cebola, cenoria, remolacha, acelga, allo porro, brócoli, coliflor, guisante... Desa forma, comprenden que o alimento pode ser raíz, talo, folla ou flor «e intentamos traballar con eles a cercanía dos alimentos e os produtos de temporada», sinala Quintela, quen explica que tras outras colleitas fixeron talleres de cociña para elaborar ensaladas ou marmeladas... ¡ou saborosos xeados!

Realmente, o proxecto de Voz Natura do EEI San Roque denomínase «Reciclando faise Camiño», pois o Camiño de Santiago é o tema central do programa este curso. No seu caso, «estamos a traballar co Camiño do Mar», sinala, pero paralemente «quinto de infantil leva a cabo un proxecto anual de alimentación saudable», directamente vinculado coa acción no horto urbano.