Adeus ao Cabás, un clásico da hostalería de Ribadeo que pecha

«Necesitabamos máis tempo para nós e os nosos», explican os xerentes


ribadeo / a voz

En pleno corazón comercial de Ribadeo, na rúa peonil Rodríguez Murias, a finais do século pasado abría A Cova dá Vella, apostando por un novo concepto de vinoteca, cunha decoración e un deseño moi coidado, dous conceptos que nos últimos quince anos consentiron e aquilataron os dous socios que se puxeron á fronte do local, cambiándolle o nome polo Cabás. A taberna acaba de baixar a reixa. E faino definitivamente. Non haberá continuidade. Co Cabás desaparece un clásico e un referente gañado a pulso na hostalería de Ribadeo.

Alberto García e Miguel Villanueva son os dous socios que rexentaron O Cabás, dándolle un xiro e aplicando o seu concepto hostaleiro. O seu vínculo vén de máis atrás: «Empezamos no ano 1999 no Cortello e despois collemos O Cabás. Para nós foi unha experiencia nova, unha aprendizaxe no mundo do viño, e crecemos profesionalmente grazas a toda esa xente, adegueiros, catadores e profesionais da hostalería que nos inculcaron o cariño a ese mundo, o do viño. E, paralelamente, fomos aprendendo sobre a xestión dun novo negocio», explica Alberto García.

E engade: «Foi unha experiencia moi enriquecedora, pero chega un momento en que tes que parar. Temos a nosa vida, as familias, a nosa xente, e atender dous negocios ocupa todo o tempo. Hai trens que só pasan unha vez na vida e despois non podes volver subirche a eles, e necesitamos dispor dun pouco máis de tempo para nós. Esa é a razón fundamental do peche, aínda que hoxe en día manter dous negocios de hostalería en Ribadeo é complicado, porque os veráns son cada vez máis curtos. Pero a razón principal foi que temos que establecer prioridades e pensamos que é o momento de dedicar máis tempo a nós e aos nosos».

E nestas circunstancias, Alberto García quere expresar o seu agradecemento, e o de Miguel Villanueva «a toda a xente coa que compartimos tantos momentos xuntos no Cabás. Confiamos en que comprendan a nosa decisión».

Porque ambos seguirán ao pé do canón, como ata agora, aínda que exclusivamente no Cortello, outro clásico da hostalería de Ribadeo: «Seguimos, por suposto, nunha nova etapa na que queremos gozar máis do tempo, da xente que está ao noso ao redor... Ter, en definitiva, un pouco máis de vida. E despois da campaña de Nadal, coas enerxías renovadas, envorcarnos no Cortello implicándonos ao 100 % no negocio. Ata agora estabamos máis repartidos e queremos collerlle o gusto a un proxecto renovado».

O peche do Cabás é definitivo. Non hai opción de que volva abrir: «Cando empezamos a contar que pechabamos, a xente dicíanos que non podía ser, que non o fixésemos. Pero espero que entendan a nosa decisión, porque se nos fai moi complicado seguir con dous negocios. Por iso quero pedirlles que continúen apoiándonos, pero agora só no Cortello. Alí seguirémonos atopando. E tamén nos gustaría, sobre todo, agradecer o apoio das nosas familias por todo o que tiveron que soportar estes anos. Que saiban que si chegamos ata aquí, si somos o que somos, é por toda a súa axuda e comprensión», concluíu.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
3 votos
Comentarios

Adeus ao Cabás, un clásico da hostalería de Ribadeo que pecha