San Cibrao seduce co ourizo de mar

La Voz SAN CIBRAO/ LA VOZ

CERVO

Xaime Ramallal

Gañaron o concurso gastronómico O Faro e Buenavista, que levou o segundo e terceiro premio

17 mares 2019 . Actualizado ás 21:45 h.

San Cibrao sabe a ourizo de mar neste sábado no que celebra a vixésimo oitava edición da festa gastronómica dedicada a ese marisco equinodermo. Pasado o mediodía, nunha carpa abarrotada, comezou o «showcooking» con os chefs Manicha, do restaurante Rotilio de Sanxenxo; Jorge Gago do restaurante A Maceta de Santiago; Miguel Roquiño, do restaurante A de Borlo, de Santiago; e a divulgadora culinaria Toñi Vicente. Cociñaron en directo, ante un público ávido de degustar os pratos que prepararon.

Tamén baixo carpa, en a Praza dous Campos, celebrouse o Concurso Gastronómico do Ourizo, aberto a os hostaleiros locais cuxas creacións gastronómicas serán valoradas por un xurado nun cata tras a cal se coñeceron os gañadores e entregáronse os premios. Suavecito puxo a música nunha sesión vermú na que foi posible saborear ourizo cocido, preparado por o Concello e Mistura.

Locais de hostalería de San Cibrao seguen servindo pratos co ourizo de mar de ingrediente protagonista. E a empresa focense Conservas Artesanais Ares ofrece unha degustación da súa paté de ourizo. A partir das seis da tarde arrinca o taller de cociña infantil, coa participación de os chefs. Como colofón da Festa do Ourizo de San Cibrao, verbena con Suavecito e Costa Dourada. Pero hai máis música todo o día, con Rebolaxe, Airiños do Xunco, Perkusiona, Vos Charangos e Os Támega. E na Casa dá Cultura pódese visitar a exposición «Áreas mariñas protexidas»