Hostaleiros emprendedores en tempos do covid-19

José Francisco Alonso Quelle
josé alonso RIBADEO / LA VOZ

A MariÑA

Pese ao coronavirus, co inicio de xullo abren novos establecementos na Mariña, e non só de tempada: dous mozos inauguran un café-bar en Ribadeo

30 jun 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Nun verán normal é habitual que abran establecementos de tempada. Este ano, a pesar da incerteza provocada polo coronavirus, con alentadoras expectativas de afluencia turística que ven ensombrecidas polos rebrotes de covid-19, aínda seguen sendo numerosos os empresarios que se animan a emprender. Con negocios de tempada, de dous meses, pero tamén con visos de continuidade. É o caso de Antonio Seco Lastra e de Ney Rodríguez Pedrosa, que pasadomañá, o día 2, inaugurarán un novo establecemento nas Catro Cales de Ribadeo, no local que antes ocupou o Cabás e A Cova dá Vella. Chamarase O Goia's, unha chiscadela ao lugar onde naceu Ney no Brasil.

Para Antonio Seco, con experiencia en hostalería como camareiro, é a primeira vez que é titular dun negocio. Non é o caso de Ney, que rexentaba un local en Vilalba e pechouno para pórse a cargo de O Goia's en Ribadeo.

O proxecto de ambos se viu literalmente arroiado polo coronavirus: «Levabamos desde decembro con isto. Colleramos o local, pero tivemos que realizar unha infinidade de trámites e facer a obra e, polo medio, colleunos o estado de alarma. A nosa idea era abrir en Semana Santa, pero vímonos obrigados a atrasalo», comentan.

Mentres contan as horas para a apertura e apuran ao máximo o traballo da posta a punto, din estar moi ilusionados, pero tamén preocupados polo impacto que pode ter o covid-19: «Condiciónanos moito. Queriamos facer unha inauguración con música, pero por cuestión de seguridade e de saúde pública descartámolo. Intentaremos levalo aos poucos e agardamos que as cousas vaian mellorando. En todo caso, as expectativas aquí na Mariña, para o verán, son boas».

O local experimentará un cambio total: «Cambiamos a decoración totalmente. Só deixamos a pedra».

«O noso plan é abrir cedo, para traballar os almorzos e despois os viños, pondo énfases nas tapas. Cada día imos ofrecer catro diferentes, gratis, con cada consumición. E como son brasileiro e algo se ten que notar, as fins de semana, traballaremos un pouco as caipiriñas e outras bebidas típicas».

Tamén pretenden que a terraza, en plena zona peonil, sexa outro dos fortes do novo establecemento.

O espazo gastronómico Llas, do OCA Praia de Foz, recupera as ceas clandestinas

O espazo gastronómico Llas do hotel OCA Praia de Foz retoma este xoves 2 de xullo, ás 22.00 horas, as súas ceas clandestinas, coas que pretende emular aquelas tradicionais ceas que se celebraban na rebotica, en torno ao ano 1900. O xoves, nos fogóns estarán o xefe de cociña do hotel, Bruno Pena; Luis Romaní, de Sybaris; Alex Méndez, da Arrocería vos Cachivaches; David Moledo, da Mirandilla e de Lola Rouco, fichaxe de Berastegui.

Pulpería Mario de Viveiro abre unha carpa en San Cosme cunha degustación gratis

Outro negocio de tempada que abrirá este xoves é a carpa que montou en San Cosme de Barreiros Pulpería Mario de Viveiro. Estará aberta durante dous meses, para gozar dos pratos típicos desta coñecida pulpería. Ademais, este xoves quen acudan ao acto de apertura poderán degustar gratuitamente , desde as 19.00 horas ata o fin de existencias, dous novos pratos que van incluír na súa carta: entrecot de vaca e croca de tenreira.

Xaime Ramallal

Saborea Galicia, fronte á praia de Altar

Por terceiro ano consecutivo, esta fin de semana abriu en Barreiros fronte á praia de Altar e o paseo marítimo, o chiringuito Saborea Galicia, coa súa oferta gastronómica e de cócteles, para amenizar os días, ata ben entrada a madrugada. Porque este verán, ata finais de agosto, tampouco faltará a música en directo. Todo, coas máximas medidas de seguridade.