O deseñador Francis Montesinos trae hoxe o seu desfile de moda de China a Navia

Máis de 500 persoas asisten esta tarde á presentación da súa colección nas Oliveiras


navia / a voz

O restaurante As Oliveiras de Navia será escenario esta tarde dun espectáculo inédito na zona, polo menos coa calidade e a montaxe que foi preparado. Un modista de fama internacional, Francis Montesinos, presentará a súa colección Rosas Máxicas. Tras desfilar fai uns días en China , en clausúraa da Zhongyuan Fashion Week 2019, de alí chegará a Navia cunha montaxe profesional, coidado ata o mínimo detalle, no evento As Oliveiras Fashion Day. A explicación de como foi posible organizar este acto dáa Alfonso Santiago, propietario do Restaurante Palermo de Tapia e xerente das Oliveiras de Navia: a amizade e o cariño de Francis Montesinos: «É un namorado de Asturias e en particular do Occidente e da zona de Ribadeo e da Mariña», explica.

«Sempre que pode vén por Asturias e queda en Ballota, desde onde pivota por todo o Occidente, Tapia, Castropol... e tamén vai moito a Ribadeo, a Rinlo. En definitiva, anda por todo o que é A Mariña e Asturias. Para el isto é unha paraxe única. É cliente habitual do Restaurante Palermo e cando pode desprázase ata aquí. Coñézoo desde hai tempo e nunha ocasión comentei con el, un pouco a modo de broma, que un día podiamos organizar un desfile no Palermo. E a cousa quedou aí. O que non sabía entón é que iamos dispor dun local como As Oliveiras, nunha contorna máxica, cun salón de planta única para polo menos 850 comensais. Entón púxenme en contacto con el por medio dun amigo, Pascual, propietario da Quesería Rei Silo, que foi quen mo presentou, e expómolo de novo. E de aí xurdiu todo», explica Alfonso Santiago.

Un evento destas características, explica, leva planificándose desde hai meses. De feito, xa se cambiou a data en dúas ocasións: «Ao principio pensabamos facer un acto máis sinxelo, pero aos poucos todo foi crecendo e chegamos a isto». Onte pola tarde chegou a Navia o equipo técnico de Montesinos, trinta presentas desprazadas desde Valencia, co director xeral da firma á cabeza, con todo o equipo de maquilladoras, perruqueiras, son, imaxe... «Foi a propia empresa de Fran Montesinos quen tomou o control de todo. ¿Que ocorre? Pois que isto me colleu un pouco co paso cambiado, porque eu son cociñeiro, non organizador de eventos. Pero creo que ao final se vai presentar un espectáculo inédito, cando menos, en Asturias, de calidade e que aúna moda e gastronomía. Fixémolo con cariño, planificación e esforzo, nós, os colaboradores e os patrocinadores, e confío en que sexa un éxito e teña unha gran repercusión para beneficiar a toda a comarca», engadiu Alfonso Santiago.

O evento servirá tamén de escaparate para relanzar As Oliveiras como marco de eventos e celebracións. Nos seus espectaculares xardíns exteriores servirase un cóctel con 14 pratos.

O programa

O acto comezará ás oito da tarde co desfile de moda, a actuación da banda de gaitas O Truébano de Navia, unha exhibición de flamenco das Zapatillas Vermellas, de Navia, e música en directo. A continuación servirase un cóctel con catorce pratos elaborados por Alfonso Santiago e sobre a medianoite haberá un espectáculo de fogos artificiais a cargo de Pirotecnia Reiriz.

Un cóctel con 14 pratos, música en directo e fogos artificiais á medianoite

O evento de moda e gastronomía desta tarde servirá de escaparate para relanzar As Oliveiras como marco de eventos e celebracións. Nos seus espectaculares xardíns exteriores servirase un cóctel con 14 pratos elaborados por Alfonso Santiago, coa axuda do seu irmán, Pepe Santiago, propietario das Oliveiras. O menú constará dos seguintes pratos: chips de bacallau; melón e sandía osmotizada ao Gran Marnier, gazpacho de fresón e parmesano, olivas recheas de xel de sidra e anchoa, xamón de landra, xarda á rioxana en lata, empanada tradicional de mexillóns e chourizo, croquetas de Rei Silo, bocartes en costra de pan romano, oricio do Cantábrico gratinado, bacallau en tempura de tinta con lima, torta de San Marcos, sacher de albaricoque; miniesferas de chocolate, minipastel, torta da avoa e mini casadiellas.

Ao evento só se poderá asistir con invitación. Alfonso Santiago calcula que ao final serán entre 500 e 700 comensais. O acceso estará controlado: «Nun evento destas características é imprescindible facelo por invitación, porque debemos saber para cantas persoas temos que cociñar», explica.

Coñece toda a nosa oferta de newsletters

Creamos para ti unha selección de contidos para que os recibas comodamente no teu correo electrónico. Descobre o noso novo servizo.

Votación
0 votos
Comentarios

O deseñador Francis Montesinos trae hoxe o seu desfile de moda de China a Navia