Varios chefs sorprenderán cos manxares do mar e a horta da Mariña no Fórum Gastronómico

M.C. VIVEIRO / LA VOZ

A MariÑA

XAIME RAMALLAL

Contan con doazóns de peixe de Armadores de Burela e de faba de Lourenzá da Cooperativa Terras dá Mariña

09 mares 2019 . Actualizado ás 10:33 h.

Do día 10 ao 12 o Fórum Gastronómico da Coruña converterase nun referente para os profesionais do sector. Entre outros especialistas alí daranse cita chefs mariñáns que cativarán os padais con exquisitas receitas preparadas con algúns dos manxares do mar e da horta da comarca. Elaborarán diferentes e creativas degustacións de faba cocida, chips de faba e outras.

Ademais, coincidindo coa celebración do Fórum, os cociñeiros Iván Rodríguez; David Rodríguez, da Mirandilla de Rinlo (Ribadeo) e Bruno Pena, da Horta dá Paula (Mondoñedo) prepararán un menú degustación específico da Mariña no restaurante Nado, a base de produtos como a faba de Lourenzá, o porco celta, a pescada e a caballa doadas por Armadores de Burela ou o ourizo de mar de Peixes e Mariscos de Rinlo, entre outros produtos.

Nesta nova iniciativa de promoción da gastronomía mariñá contan co apoio de Absa e da Cooperativa Terras dá Mariña. Como sobremesa elaborarán unha interpretación da torta de Mondoñedo.