A MariÑA

PEPA LOSADA

Marino , Arturo e Vicente sentenciaron ao Arteixo en só unha parte

16 dic 2018 . Actualizado ás 21:10 h.

O Viveiro segue lanzado. O equipo de Chusky conquistou ante o Arteixo o seu sexto triunfo consecutivo e acada o ecuador ligueiro como subcampión de inverno, en postos de ascenso directo. Pouco importou que, polas obras que se realizan en Cantarrana, o partido disputásese no Municipal Marcos Gómez, no Cembedo, e o vento, o frío e a choiva condicionasen o xogo. Os celestes brillaron e sentenciaron na primeira metade e logo controlaron sen apuros a súa renda.

Os mariñáns foron superiores en cada duelo individual e maniataron aos seus rivais cunha férrea presión durante os primeiros 45 minutos. E iso que a primeira chegada do partido protagonizouna Denis, nun manso disparo que se lle escurrió a córner a Kiko.

O Viveiro, con todo, non avisou. Tardou dez minutos en disparar e xa foi para perforar a meta branquivermella. Tras unha boa manobra, Álex Meitín filtrou un pase ao oco para Marino , que regateou ao porteiro José e marcou a porta baleira.

Os visitantes responderon timidamente cunha acción individual de Santi, que fixo un caño a Roi e mandou unha frouxa vaselina ás mans de Kiko. Estivo lonxe de ser unha reacción e converteuse só no preludio aos mellores minutos celestes, celebrados con outros dous tantos.

Un mal despexe nunha falta lateral botada por Xaime deixou a Arturo só dentro da área ante José. O nove viveirista, reconciliado co gol, rematou demasiado centrado, pero non perdoou no rexeite.

Preciosa xogada colectiva

Co marcador tan de cara, os celestes deleitáronse e regalaron á bancada o mellor tanto da mañá. Iván debuxou un bonito pase á área para Álex Meitín, quen buscou a Arturo no segundo pau. E o dianteiro deixouna para a chegada desde segunda liña de Vicente, que fusilou de volea.

A primeira metade morreu co Arteixo entregado e o Viveiro buscando o cuarto. Evitouno o gardameta visitante nun cabezazo de Uriol tras outro balón parado botado por Xaime.

Si reaccionaron os de Mauro García na continuación. Chechu aproveitou coa zurda no punto de penalti unha boa xogada de Denis pola banda esquerda para pór o 3-1. Pero o rápido tanto, lonxe de espolear aos coruñeses cara á remontada, alertou ao Viveiro do perigo rival.

Cos mariñáns dominando os tempos do xogo, José evitou un resultado aínda máis avultado. O porteiro visitante demostrou colocación e reflexos nun libre directo lanzado por Xaime e nun tiro cruzado de Marino tras unha boa internada pola banda dereita.

Viveiro: ?Kiko; Agus (Juanín, min. 92), Roi, Uriol Díaz, Pablo Louzao; Iván (Yoel, min. 78), Xaime; Marino (Álex Paz, min. 89) Vicente, Álex Meitín; e Arturo (Rolle, min. 60).

Arteixo: José; Isaac, Javi (Dapo, min. 66), Sergio, Josito, Jorge Rebollo (Rubén Porto, min. 19) (Dani Bea, min. 80); Gabriel (Álex Montes, min. 46), Santi; Chechu, Denis e Sergio González.

Goles: 1-0, min. 13: Marino . 2-0, min. 32: Arturo. 3-0, min. 40: Vicente. 3-1, min. 52: Chechu.

Árbitro: Buján Vidal (Santiago). Amarelas a Roi, Gabriel, Sergio, Josito e Rubén Porto.

Incidencias: Uns 300 afeccionados no Municipal Marcos Gómez.