O Noia estraga nun só minuto o bo traballo do Foz

A MariÑA

PEPA LOSADA

David Rodríguez e Cristian remontaran un temperán tanto

16 dic 2018 . Actualizado ás 21:10 h.

Fíxoo todo, ou case todo, para gañar o Foz na visita do temible Noia ao Martínez Otero. Os de Jesús Gayol remontaron o temperán tanto visitante e xeraron ocasións para conseguir unha cómoda vantaxe, pero dúas novas dianas nun só minuto botaron por terra o enorme traballo dos mariñáns, que fixeran esquecer as baixas de homes tan importantes como Asier, Ibán Gayol, Pablo Costa, Cayón ou Bouso.

O bo momento que atravesan as hostes de Jesús María Gayol, fuxindo do descenso tras catro xornadas sen deixar de sumar, notouse na rápida reacción ao primeiro mazazo. Bendaña aproveitou un córner para pór o 0-1 na primeira xogada do partido, pero ao momento emerxeu a figura dun dos mellores homes do partido, un David Rodríguez que regresaba ao once inicial tras varias semanas de baixa. O dianteiro focense empatou de inmediato aproveitando un pase da morte de Dani Chao.

O nove branquivermello liderou logo as arremetidas dos seus en busca da remontada. Topouse con Pajarillo nun disparo de socato e rozou o poste noutro tiro. Tamén perdoou Gonzalo só dentro da área nun centro lateral. Pero de tanto buscalo, chegou xa na segunda parte outro gol mariñán. David Rodríguez ameazou varias veces na frontal da área ata atopar un oco polo que servir a Cristian, que definiu ben, por arriba, o man a man co porteiro noiense.

Jesús Pablo e Jacob, tocados

A substitución de Jesús Pablo, cun problema de isquios, afectou nun cadro local que xa perdera no descanso a Jacob, tocado durante a semana. En só un minuto entre o 79 e o 80 volteó o Noia o marcador.

Quintairos, só dentro da área entre varios xogadores do Foz, cabeceou un centro lateral para pór o 2-2. E acto seguido un disparo de Stefan desde a frontal sen aparente perigo tocou nun defensa para afastarse do alcance de Bruzos.

Foi un castigo excesivo para un cadro mariñán que apenas levaba sete minutos celebrando unha trabajadísima remontada, pero que nin por esas baixou os brazos. Pajarillo, o gardameta visitante, volveu converterse en heroe nun dos últimos lances do encontro para chafar outro disparo de socato de Dani Chao.

Foz: ?Bruzos; Javi Chinchón, Jesús Pablo (Jorge, min. 67), Cristian, Canario, David Rodríguez, Dani Chao (Antón Eijo, min. 88), Jacob (Carreiras, min. 46), Gonzalo, Xenxo e Rivera.

Noia: Pajarillo; Rendo, Ander (Nando, min. 46), Dani Conde, Bendaña, Jacobo Tato (Quintairos, min. 59), Stefan (Rubén, min. 88), Piñeiro (Hugo, min. 46), Tachi, Jon e Rivas.

Goles: 0-1, min. 2: Bendaña. 1-1, min. 9: David Rodríguez. 2-1, min. 72: Cristian. 2-2, min. 79: Quintairos. 2-3, min. 80: Stefan.

Árbitro: Domenech Scandell (Pontevedra). Amarelas a Xenxo, Jacob, David Rodríguez, Carreiras, Tachi, Jon, Rendo e Bendaña.

Incidencias: Martínez Otero. Máis de 300 afeccionados.