«Namórate dá nosa raíña, a pescada de Celeiro, a mellor do mundo enteiro»

La Voz VIVEIRO / LA VOZ

A MariÑA

PEP LOSADA

Chilindrín Penalba repartirá mañá unhas 1.100 racións elaboradas con peixe fresco, a 4, 9 e 10 euros

20 jul 2018 . Actualizado ás 05:00 h.

Sector pesqueiro, veciños de Celeiro e Concello de Viveiro suman esforzos para enxalzar un peixe fresco tan prestixioso que conta co premio Alimentos de España, o certificado de sustentabilidade ambiental e social de Friend of the Sexa e as marcas Galicia Calidade e Calidade Tradición Carrefour. Todas esas distincións e, sobre todo, o recoñecemento do consumidor, acreditan á pescada do petisco de Celeiro, esa que se captura nos caladoiros de Gran Sol, con anzol, unha a unha. Mañá será a protagonista dunha degustación gastronómica que Chilindrín Penalba, o colectivo que a organiza, propón coa suxestiva mensaxe: «Namórate dá nosa raíña, a pescada de Celeiro, a mellor do mundo enteiro».

Ás oito da tarde, na gran cociña-comedor habilitada na lonxa vella de Celeiro, empezarán a entregar os billetes para as ao redor de 1.100 racións que prevén repartir. Ao mesmo prezo que o ano pasado, «xenerosas» e elaboradas con peixe fresco. Ás nove comezará a degustación, cun menú a elixir de pescada do petisco en empanada ou Galipizza (4 euros); en caldeirada, á galega ou en salpicón (9 euros) e a especial Penalba (10 euros). Gaiteiros animarán unha cea que concluirá con invitación a queimada.

María Loureiro, alcaldesa de Viveiro; Jesús Fernández, concelleiro do Mar de Viveiro; Domingo Rey , patrón maior de Celeiro e directivo de Porto de Celeiro; e Bernardo Fraga e Rosario San Isidro, presidente de Penalba e coordinadora da Festa dá Pescada de Celeiro, presentárona onte, no Concello de Viveiro.