RECEITAS IMPRESCINDIBLES

VIDA SA

Degustando licores de la tierra con música de fondo.David Carreira regenta el local junto a sus padres

O «delivery» máis antigo do mundo

Estamos vivindo o auxe do servizo de entrega de comida a domicilio e unha dura batalla entre as grandes multinacionais para liderar o mercado. Pero lonxe de ser un invento recente, os Dabbawalas levan máis de 130 anos repartindo comida en Bombai

Degustando licores de la tierra con música de fondo.David Carreira regenta el local junto a sus padres

Zalacaín: a sombra do seu mantel será alongada

O que durante anos foi o mellor restaurante de Madrid, case con unanimidade de opinións, pecha as súas portas despois de 40 anos. ¿O motivo? Non puido superar o golpe económico do coronavirus nin adaptarse á democratización da cociña

Degustando licores de la tierra con música de fondo.David Carreira regenta el local junto a sus padres
PATROCINADO

Tenra, sa e saborosa: a carne de poldro pide cita na túa mesa

Este produto, valoradísimo durante décadas na cociña galega, volve pisando forte

Degustando licores de la tierra con música de fondo.David Carreira regenta el local junto a sus padres

«A selección do chef», o can guía que necesitas cando vas á compra

Na compañía Kibus, que fai a compra por ti nas principais prazas de Galicia, podes pedirlle consello a un experto para que seleccione as pezas que mellor se adaptan ás túas necesidades

Degustando licores de la tierra con música de fondo.Nataly Rodríguez no pudo más hace una semana y contestó a una crítica de un cliente en sus redes sociales

A «carne» vexetal de éxito

O seu nome é Heura. Comercialízaa a barcelonesa Foods for Tomorrow. Con outros derivados como o tofu ou o tempeh comparte a materia prima base: soia. Pero a gran diferenza é que parece estar conquistando tamén o padal omnívoro

Degustando licores de la tierra con música de fondo.Junto a la emblemática Plaza de María Pita, en un comedor donde nos rodean la piedra y la madera, el chef coruñés nos firma estas zamburiñas marinadas en agua de mar, lima y kombu con huevas de trucha y escamas de sal de vino mencía. Producto tradicional con ingredientes muy actuales.
Xunto á emblemática Praza de María Pita, nun comedor onde nos rodean a pedra e a madeira, o chef coruñés asínanos estas zamburiñas marinadas en auga de mar, lima e kombu con huevas de troita e escamas de sal de viño mencía. Produto tradicional con ingredientes moi actuais.

Marisquerías de autor: os templos de Neptuno

Son «as marisquerías do século XXI», segundo Ferran Adrià. Consenten os mellores produtos do mar e innovan nas elaboracións, mantendo a súa esencia, xa que os ingredientes que usan cóntanse cos dedos dunha man

Degustando licores de la tierra con música de fondo.Junto a la emblemática Plaza de María Pita, en un comedor donde nos rodean la piedra y la madera, el chef coruñés nos firma estas zamburiñas marinadas en agua de mar, lima y kombu con huevas de trucha y escamas de sal de vino mencía. Producto tradicional con ingredientes muy actuales.
gastronomia

O Alentejo, ese gran descoñecido

Dos icónicos cantís do seu litoral á planicie infinita do sur ou ás altas terras de Portoalegre. A rexión do Alentejo é tan variada como fascinante. Non podían, xa que logo, selo menos os seus viños. Uns viños que deixan atrás estigmas de outrora para ofrecerse ao mundo renovados no seu concepto e revestidos de modernidade. Vai sendo hora de descubrilos