RECEITAS IMPRESCINDIBLES

VIDA SA

El dietista Aitor Sánchez desmonta mitos como el de que el desayuno es la comida más importante

As fabas galegas que triunfan nos estrelas Michelin

Penetrámonos na comarca de Bergantiños, máis concretamente na localidade de Coristanco. Criamos que aquí a fama viña polas patacas, pero rapidamente, Lucía e José desmóntannos ese mito. Os aires atlánticos procedentes da praia de Razo fan destas terras un verxel para os legumes

El dietista Aitor Sánchez desmonta mitos como el de que el desayuno es la comida más importante

Steak House, a moda importada de América

Son restaurantes especializados en distintos cortes de vacún que xurdiron nos Estados Unidos a finais do século XIX e que se estenderon por todas as cidades do mundo

El restaurante Loliña cierra sus puertas.Figurantes de «Proyecto emperador», hoy delante del Manhattan

Oito ceas rápidas e sas para nenos

Se no prato hai peixe ou verduras, poida que custe un pouquiño máis sentarse á mesa. Así que hoxe che traemos oito menús cos que disfrazar dunha forma moi apetecible eses alimentos que non adoitan estar no seu ránking

El restaurante Loliña cierra sus puertas.Figurantes de «Proyecto emperador», hoy delante del Manhattan

Comer sen gluten custa case mil euros máis ao ano

En España, os celíacos sofren un sobrecusto na súa cesta da compra de 889 euros. Tamén pagan máis, sen necesidade, aqueles que creen que a comida sen gluten é máis sa «per se»

El restaurante Loliña cierra sus puertas.Figurantes de «Proyecto emperador», hoy delante del Manhattan

Mousse de lima limón

Coa chegada da primavera apetecen sobremesas doces pero lixeiros. Esta receita leva só catro ingredientes e a súa maior dificultade radica en montar as claras de ovo a piques de neve

El restaurante Loliña cierra sus puertas.Planchas con los famosos callos del Culuca (A Coruña)

Arroz de peixe e marisco

Esta versión, con salsa rustrido, é rápida, saborosa e sinxela. A base do seu éxito radica en escoller ben a variedade de arroz e medir os tempos; do demais encárgase Esencia Atlántica

El restaurante Loliña cierra sus puertas.Un grupo de jóvenes en una terraza de Santiago

Bacallau á biscaíña

A gastronomía vasca é un libro aberto de pratos de éxito. Este bacallau, perfecto para os que respecten a Coresma, dá conta diso

El restaurante Loliña cierra sus puertas.La versión del restaurante 55 pasos (A Coruña)

Sopas do mundo: quecemento global

Desde a máis sinxela, como a de allo, ata a máis sofisticada, como a cataplana portuguesa, todas teñen dous elementos en común: que fai falta unha boa culler e que nos reconfortan como entrante. Damos unha volta en busca da mellor

El restaurante Loliña cierra sus puertas.La versión del restaurante 55 pasos (A Coruña)

Este pan ten tres estrelas Michelin

No 2017 Jesús Sánchez cumpría un soño coa apertura dun obrador no Cenador de Amós. Agora, ademais dos seus comensais, todos podemos dispor en casa desta delicia con «alma»