RECEITAS IMPRESCINDIBLES
Costela de vaca galega e repolo cun toque coreano
Callos de polbo con garavanzos
Croquetas de choco en tinta
Guiso de choupas con garavanzos
VIDA SA
Seis receitas para volver comer san de xeito apetecible
¿Canto peixe debemos consumir á semana?
DÁ GUSTO
Nestes restaurantes cómense os mellores pratos de Galicia
A ruta galega do pan bao
As fabadas que indignan aos asturianos
A volta de Nestlé Jungly desata a nostalxia
DE COPAS
Obesidade infantil: a pandemia que non logra empezar a súa desescalada
Expertos sanitarios alertan dun problema de saúde pública que se agrava co covid
Como preparar frittata, a tortilla italiana
Como base debe levar sempre unha mestura de ovos, queixo e verduras. E a partir de aí, que cada un tire de orixinalidade antes de pasalo polo forno
A versatilidade da carne de poldro en dúas receitas
A variedade de matices no seu sabor fixo que este produto se sitúe entre os predilectos dos cociñeiros de renome: estes dous pratos son unha clara mostra do potencial que ten
¿Por que está de moda o poke?
A comida hawaiana gana seguidores cada día en Galicia, a máis de 12.000 quilómetros de distancia do seu lugar de orixe. Aínda hai quen non a coñece, pero son moitos os que devoran esta ensalada a base de peixe cru.
A zostera mariña, o cereal do século XXI
Primeiro foron as algas, daquela o plancto mariño e agora Anxo León, «o chef do mar», a través do seu equipo de investigación do restaurante Aponiente descóbrenos un novo e revolucionario vexetal procedente do mar
As nove craves do Grupo Nove para reconstruír a gastronomía
Javier Oleiros, Pepe Solla, Daniel Guzmán e todos os cociñeiros do grupo Nove redefinen o contexto actual como un tempo de oportunidades desde o que abordar a reconversión da gastronomía galega. Aquí van as súas propostas
O menú rico e saudable máis rápido do mundo
Reyes Picardo e Eduardo Burgos son expertos en preparar deliciosas receitas nun par de minutos. Se non che gusta cociñar, ou non tes tempo, aquí propómosche dous entrantes, un principal e unha sobremesa cos que ser o perfecto anfitrión sen darche conta
Ismael López, catador especializado en auga: «Nunca bebo auga da billa, pero si de manancial»
Descobre que é o que debe ter a bebida que nos dá vida para saber se é de calidade. Porque é moito máis que H20 e hai todo un abano de matices para saborear. Purifica a mente e coñece que é o que hai detrás do simple xesto de levarche un vaso de auga á boca. Sorprenderasche
¿Beberías un Martini de hai corenta anos?
¿Es millonario e non o sabes? Aínda que a maioría non deberían evolucionar embotelladas, moitas bebidas gañan prestancia (e cotización) co paso dos anos. En Galicia, quen ten un galpón con botellas podería ter un tesouro
Etiquetas máis controvertidas que o Nutriscore
A maioría de nutricionistas oponse de plano a este semáforo que categorizará os alimentos en España. Con todo, alertan de que moitas manobras de mercadotecnia da industria alimentaria son aínda máis confusas para o consumidor
Borsch con grelos
Partindo dun caldo de cocido, e coa verdura reina do inverno galego, dámoslle unha nova vida a esta clásica sopa ucraína
Así podes preparar en casa un tequeño, o fillo adoptivo da gastronomía coruñesa
Un clásico do tapeo da cidade herculina que se bota de menos en tempos de pandemia. Con ingredientes alcanzables e un pouco de mañá pódese matar o antollo sen necesidade de saír á rúa
¿Ten ou non ten truco preparar un bo cocido?
Algúns témeno por laborioso e outros creen que abonda con que os ingredientes fagan chop chop en varias potas. Nin tanto nin tan calvo, os expertos de Lalinense explican que debemos ter en conta para bordar un bo cocido
O entroido envórcase co produto local
A corrente por consumir alimentos de proximidade ten cada vez máis seguidores. Con todo, festas como os entroidos sempre mantiveron vixentes receitas tradicionais que poñen en valor a importancia da cultura popular
O timo do rolo de primavera, o sushi con queixo e a pizza pepperoni
Especialistas en comida xaponesa, mexicana, chinesa e italiana con restaurantes en Galicia aclaran que moitos dos pratos que vemos na maioría de locais xamais os atoparemos en Tokio, Chihuahua, Pequín ou Nápoles
«Enviamos cocido de Lalín ata a Andorra»
Chama á túa casa. ¡Ding dong! E a pezuña asoma por baixo da túa porta. Xa non tes escusa para degustar o prato galego que máis paixóns levanta porque eles cho levan a domicilio. Chuparasche os dedos
Estes son os produtos de tempada cos que superarás os excesos do Nadal
O peto arrinca lixeiro en xaneiro. Pero non o estómago tras o Nadal. Por iso Pedro Quián, asesor de Kibus, lembra que para emendar os excesos podemos comer rico e variado cos mellores produtos do mes
¿De que falamos cando falamos de pote asturiano?
A comunidade veciña ten a versión máis coñecida, e iso que fóra das súas fronteiras aínda non goza da reputación da fabada. Nalgunhas casas galegas prepárase unha receita parecida, con ingredientes propios da cesta da compra local
Carne de poldro para manter a figura baixo control
Entre os propósitos de ano novo de moitos se atopa unha dieta sa e equilibrada. Con este menú poderán cumprir con este desexo sen renunciar a gozar coa comida
Costelas adobadas con patacas
Un prato consistente para empezar a semana a pleno rendemento e sen apenas rascar o peto. Contámosche o paso a paso para preparalas sen moito esforzo e que queden de dez
Os meses que tampouco tomamos café de verdade
É unha consecuencia de tamaño diminuto, pero o efecto bolboreta da crise do covid-19 chega ata a modificar o sabor do café que nos serven para levar nos bares
Quince queixos para quince momentos da vida
É un dos produtos máis consumidos do mundo, e preséntase en tal cantidade de variedades que moitas veces non sabemos elixir o idóneo. O turófilo e experto Ángel Veiga preséntanos o mellor para unha primeira cita, para superar a resaca e o máis importante: co que celebrar o fin da pandemia
Os mandamentos que debes ter en conta ao pedir comida a domicilio
A experta en seguridade alimentaria Patricia Beiro aclara que envases pódense meter no microondas, como debemos conservar os pratos e a marxe que temos para o seu consumo antes de que se estraguen
Esta vinoteca é máxica
Filtra os raios ultravioleta, absorbe as vibracións, a porta ábrese sen mans e manéxase desde unha pantalla táctil oculta no cristal. LG deseñou un colector intelixente para viños e produtos gourmet
Sloppy Joe's: Galicia, a nai da coctelería
No surrealista ano no que tres bares españois entraron na lista dos 50 mellores do mundo, a incapacidade de viaxar revitalizou a memoria da cantina galega na Habana que iniciou a era moderna da coctelería
Roberto, Chef Bosquet: «Un cocido é en grao sumo 'fast food' que existe»