Os 100 viños do ano
Detallada clasificiación dos caldos por gama de prezos e as súas correspondentes adegas e variedades
Detallada clasificiación dos caldos por gama de prezos e as súas correspondentes adegas e variedades
Catapultó ao primeiro posto da lista Parker viños como A Trabe ou O Pecado cando as súas zonas de orixe apenas saían nas guías. Raúl Pérez segue sendo tan visionario como libre e agora busca inspiración na branco lexítimo, aldraxada ata fai ben pouco
A nova xestora do consello regulador do Ribeiro cre que a diversidade dos viños desta denominación podería acompañar un longo menú de degustación
José María Daroca é, desde o pasado mes de xullo, o novo presidente da Denominación de Orixe rioja, organismo regulador que organizou na Coruña unha nova edición do salón de viños. «Fóra da Rioxa e o País Vasco, estes salóns soamente organizámolos en Valencia e en Galicia, porque Galicia é o terceiro cliente máis importante de España para os nosos viños».
A Rioxa é máis que a imaxe dun tinto
Estudos como o da cambadesa Marta Lojo deseñan logos para casas de todo o mundo e foron precursores en crear etiquetas para outros mercados, como o asiático, onde triunfou un Rías Baixas vestido de lunares ao máis puro estilo cañí
Eran executivos, publicistas, profesores de instituto, axentes de bolsa e vivían en grandes cidades ata que quedaron enganchados do reto de ser viticultores en Galicia, un lugar ao que chegan moitos importadores, aínda que a maioría só en busca de prezos baixos, pero os novos adegueiros téñeno claro: eles queren ser a Borgoña galega
Os terruños galegos portáronse como nunca: o enólogo Xosé Lois Sebio, que traballa en todas as denominacións de orixe, cualifica esta campaña de «fantástica e histórica»
En dúas ocasións, e cun total de 20 anos, foi o alcalde da Rúa. Tamén ocupou o cargo de director xeral de patrimonio no ano 1.990 e agora, a José Vicente Solarat, viticultores e adegueiros de Valdeorras, confiáronlle o cargo de presidente da D.Ou.
Alberto González Plasencia, que está considerado como o segundo mellor enólogo de España, é un enxeñeiro agrícola que desenvolveu unha boa parte da súa carreira en Canarias. Cos seus viños acadou as máximas puntuacións do mundo e é agora o director técnico de Abadía dá Cova
O novo responsable do poderoso consello regulador da Rioxa recoñece estar impresionado co peso do sector do viño nesta rexión; promete velar por que se cumpran os estritos canons da D.Ou., pero tamén quere deixar o seu sinal
Hai motivos para soñar: a uva está sa como nunca, a maduración hase adiantado lixeiramente e as temperaturas foron as adecuadas
Daniel Landi e Fernando García son dous mozos enólogos «preferimos que nos chamen viticultores» que se coñeceron realizando un máster de viticultura e enoloxía no ano 2005 e decidiron seguir xuntos para elaborar soamente viños de calidade.
Os importadores internacionais descobren con sorpresa as esencias máis descoñecidas de Monterrei, Rías Baixas e Ribeira Sacra
Vivanco tomou as rendas da adega familiar fai dez anos, propiciando multitude de cambios e creando unha marca que conseguiu convencer en pouco tempo a consumidores, mercado e expertos
Tiña moi claro que quería vivir no campo e, se podía ser rodeada de viñedos, moito mellor. Carla González, enxeñeira técnica agrícola e especializada en industrias agroalimentarias, é enóloga de Adegas Valtea e cóntanos as súas vivencias.
O viticultor español, elixido «Home do Ano 2015» pola prestixiosa revista británica «Decanter», explica como recuperou modestos viñedos esquecidos do Bierzo e o Priorat para elaborar viños de culto con altas cotizacións no mercado
Ten o seu propio viñedo na mellor zona
A fraude da chaptalización de viños da UE
Descubrimos os segredos da cociña tradicional do restaurante A Cepa, en Cariño. A calderaida é o prato estrela
O corazón non é o único órgano ao que, segundo algúns especialistas, séntalle ben o viño tinto: un estudo das Universidades de Cambridge de East Anglia e Harvard, en Cambridge, aseguran que os problemas de disfunción eréctil atopan melloría cun consumo moderado
A arte dun bo cocido, baixo a batuta de Diego López
Ponche Caballero lanza ao mercado a súa nova botella e revela por primeira vez algúns dos ingredientes que un galego, José Cabaleiro do Lago, mesturou cos licores locais e a queimada para conseguir unha receita vixente tras 185 anos
Entre os viños producidos en España que conseguiron rozar a excelencia na nova Guía Peñín 2016 (situada nos 98 puntos polos catadores) hai un bo número de referencias galegas.
O albariño Rosa Ruiz 2014 é unha homenaxe á filla de Santiago Ruiz, continuadora do traballo nunha adega centenaria
Henrí Abelé creou unha edición especial para esta viaxe
Pouco podía pensar José, o avó de Antonio Lago, propietario das adegas Señorío de Sobral, que 115 anos despois o seu viño ía ser coñecido en todo o mundo. Cambiaron os medios técnicos de elaboración, pero mantense a tradición
Elabórase unicamente coa produción dun pagamento con viñas de 45 a 55 anos de idade
A adega na que primará calidade sobre cantidade
O suplemento íntegro e en formato pdf
Unha selección de viños para os máis esixentes