Domingo , 31 Xaneiros 2016
De Vinos

Ránking

José María Daroca é, desde o pasado mes de xullo, o novo presidente da Denominación de Orixe rioja, organismo regulador que organizou na Coruña unha nova edición do salón de viños.  «Fóra da Rioxa e o País Vasco, estes salóns soamente organizámolos en Valencia e  en Galicia, porque Galicia é o terceiro cliente máis importante de España  para os nosos viños». 

Publicidade

Eran executivos, publicistas, profesores de instituto, axentes de bolsa e vivían en grandes cidades ata que quedaron enganchados do reto de ser viticultores en Galicia, un lugar ao que chegan moitos importadores, aínda que a maioría só en busca de prezos baixos, pero os novos adegueiros téñeno claro: eles queren ser a Borgoña galega

Os terruños galegos portáronse como nunca: o enólogo Xosé Lois Sebio, que traballa en todas as denominacións de orixe, cualifica esta campaña de «fantástica e histórica»

Alberto González Plasencia, que está considerado como o segundo mellor enólogo de España, é un enxeñeiro agrícola que desenvolveu unha boa parte da súa carreira en Canarias. Cos seus viños acadou as máximas puntuacións do mundo e é agora o director técnico de Abadía dá Cova

Daniel Landi e Fernando García son dous mozos enólogos «preferimos que nos chamen viticultores»  que se coñeceron  realizando  un máster de viticultura e enoloxía no ano 2005 e decidiron seguir xuntos para elaborar soamente viños de calidade.

A sorbos

Comer e beber

Á última

O corazón non é o único órgano ao que, segundo algúns especialistas, séntalle ben o viño tinto: un estudo das Universidades de Cambridge de East Anglia e Harvard, en Cambridge, aseguran que os problemas de disfunción eréctil atopan melloría cun consumo moderado

Ponche Caballero lanza ao mercado a súa nova botella e revela por primeira vez algúns dos ingredientes que un galego, José Cabaleiro do Lago, mesturou cos licores locais e a queimada para conseguir unha receita vixente tras 185 anos

O albariño Rosa Ruiz 2014 é unha homenaxe á filla de Santiago Ruiz, continuadora do traballo nunha adega centenaria

Pouco podía pensar José, o avó de Antonio Lago, propietario das adegas Señorío de Sobral, que 115 anos despois o seu viño ía ser coñecido en todo o mundo. Cambiaron os medios técnicos de elaboración, pero mantense a tradición

Publicidade

O máis visto

A revista

Opinión

Publicidade
apertium - error

Publicidade