Girls love Coruña

YES

ANGEL MANSO

29 abr 2017 . Actualizado ás 05:05 h.

Encántame a foto. Fíxense, é a realidade que nos toca vivir. Ninguén mira cara á Torre. Todas dan as costas ao faro patrimonio da humanidade, que só aparece na pantalla do smartphone de cada unha das mozas da imaxe. A cámara substitúe ao ollo. O selfie é o que prima. Bo, no caso destas mozas está xustificado porque se dedican ao mundo da moda, a beleza e o lifestyle a través das redes sociais. Entre todas suman miles e miles de seguidores e, claro, a foto é fundamental. Invitadas o hotel Hesperia Finisterre chegaron de Madrid e Barcelona dispostas a pasar a mellor fin de semana posible na Coruña. «Teñen moito tirón e queriamos chegar a outro tipo de público. A pesar de que entre elas non se coñecían pasárono en grande», comenta Rafa Benito, director do hotel. Razóns para gozar tiveron dabondo, porque lles organizaron unha fin de semana de luxo ao que calquera se apuntaría sen dubidar un instante. Ademais, coincidiulles bo tempo. Por resumir cóntolles: leváronas en jeeps personalizados, percorreron puntos de interese como o da torre de Hércules, déronse unha masaxe balinés, percorreron a ría nun veleiro onde o equipo do hotel serviulles un brunch. «Gustoulles todo. Das cousas que máis lles chamou a atención é o ben que viches a xente e que Amancio Ortega viva no centro da cidade», comenta Donkeycool, a bloguera-anfitrioa xunto con Descalza polo parque. Renosaurio, Claudia Cienfuegos, que son youtubers, e Che cousa, Segue o meu estilo, Views by Laura, My Petit Pleasures, Lula & Co e A Trendy Life integran o grupo de Girls love Coruña, que foi como bautizaron a viaxe nas redes.

PO DE POLBO

Certo que a un lle gusta probar cousas diferentes. Tamén é verdade que estes últimos meses faleilles aquí do xeado de pemento de Padrón ou do iogur de grelos, dúas das innovacións de empresas galegas. Pero no Salón de Gourmets de Madrid pásanse. Váiselles a pota. Máis dun centenar de produtos que hai un ano non existían presentaron esta semana. O difícil non é facer po de polbo (en Galicia vai dar moito xogo como po de polbo), o complicado é que se che ocorra algo que non teña saído antes ao mercado. Que conste que algunhas cousas resultan atractivas pero hai outras que son de pasarela, para chamar a atención, aínda que nunca as veremos nos supermercados ou nos restaurantes. Pero o proxecto do po vai en serio. É dunha empresa de Almería, Mare Siccus, que ten un secadero de polbo e que leva tempo traballando neste produto deshidratado que concentra o sabor do cefalópodo e que ven ideal para unha vinagreta, por exemplo. «Nun principio, para unha pulpeira non lle vexo moita utilidade. Imaxínomo para decorar un prato ou para rebozar algo, pero non o sei. Se teño oportunidade claro que o probarei porque, quen sabe», comenta Gorka Rodríguez, da Pulpeira de Melide, o lugar onde as Girls love Coruña aprenderon a comer o polbo con escarvadentes, que é como sabe mellor.