O Deportivo sólo compite 10 minutos e leva unha goleada ante o Real Madrid

Miguel Piñeiro Rodríguez
Miguel Piñeiro LA VOZ / REDACCIÓN

TORRE DE MARATHÓN

O equipo coruñés estivo preto de maquillar a avalancha de xogo e ocasións dos brancos antes do descanso, pero acaba derrotado e alimenta a decepción do final de Liga

27 abr 2017 . Actualizado ás 00:07 h.

O Deportivo encaixou media ducia ante o Real Madrid e puideron ser máis, porque apenas estivo no partido 10 minutos. Puido golear de xeito escandaloso o equipo de Zidane, vertixinoso, preciso e estético desde Isco, Asensio e James. Os camiños inexcrutables do fútbol permitiu ao equipo coruñés o maior dos enganos, cando Andone reduciu distancias e Sidnei case empata sen querer. Pero era demasiado desafío á lóxica, mesmo para un Dépor acostumado ás maiores incoherencias: o Madrid xogou e xerou ocasións para facer máis goles que o 2-6 que reflectiu o marcador final. O arranque do partido foi un bochorno para o Dépor e a segunda parte, unha pachanga sen orde nin sentido pola superioridade branca. Os branquiazuis perpetúan o esperpento dos últimos duelos, empeñados en amargar un final de tempada moi desilusionante para a bancada.

O desexo de Pepe Mel tornouse envelenado. O técnico deportivista chanceou na previa con que Zidane debería pensarse traer aos primeiros espadas a Riazor e pór as miras na Champions. O caso é que o divino calvo lle fixo caso, pero o Madrid ten no banco a xente moi capaz, desexosa de reivindicarse por diferentes motivos. Pero máis aló da puxanza de Asensio, a calidade de fino estilista de Isco, as millas e pegada de James Rodríguez ou a rabia de Lucas Vázquez polo recibimento de Riazor, ao Dépor penalizoulle a perigosa e indigna traxectoria do final de Liga . A mercé da corrente dunha penosa competencia dos tres últimos clasificados, o persoal branquiazul xestionou dun modo decepcionante e enervante os últimos duelos do ano. E ante o Madrid dos meritorios, púidoo ter pagado cunha goleada de escándalo ao intervalo.

César Quian

A cousa é que o fútbol non entende de lóxica algunha, e a pesar das catro paradas de Lux que eran gol cantado e un pau de Asensio, máis os tres goles que encaixou nos 45 primeiros minutos, o Dépor ben puido plantarse no descanso cun empate 2-2, tan pancho. Coma se nada pasase, borrando co resultado as terribles sensacións de fraxilidade, impotencia, a dun equipo completamente pasado pola situación. Os coruñeses, a pouco que empezaron a xogar, atoparon as facilidades que daba o Madrid con tanto jugón no campo. Claro que para entón o Dépor xa podía ter encaixado un carro de goles, porque Isco, James, Asensio e Lucas, ben auxiliados polas conducións de Kovacic, facían o que querían. Axudoulles atoparse o agasallo do primeiro gol aos 50 segundos, nunha mala entrega de Luisinho para Kakuta e un corredor entre os centrais horriblemente colocados, que aproveitou Morata no seu único remate con acerto.

Despois do 0-1, Lux evitou o tiro de Asensio franco, o balear logo remataría ao poste, Isco rozou a escuadra cunha rosca preciosa, e Morata perdoou ante Lux tras romper a Arribas. O baño era tal que Riazor nin pitaba, asumíao con máis naturalidade que as poucas ideas mostradas ante rivais como Málaga e Selecta, onde si que pitou aos seus. James si acertou ao cuarto de hora para facer o 0-2, tras unha arrancada de Kovacic desde área propia e unha asistencia de Lucas Vázquez, moi motivado porque Riazor lle recibiu de uñas polo seu comportamento no partido de ida. O partido estábase debuxando para un resultado avultado, pero o Madrid fallou ante Lux e, cando Juanfran sacudiuse o dominio e Guilherme puido dar dous pases, o novo grupo de Zidane tivo problemas contemplando ao rival.

Empezou a sacar a cabecita o Dépor aos poucos, cun tiro tímido de Carles Gil ás mans de Casa e un disparo algo máis rotundo de Guilherme que saíu xusto por amais do traveseiro. Puido parecer unha miraxe, porque o Madrid respondeu con outras dúas flagrantes chegadas ante Lux (unha mala entrega do Poroto que Lucas Vázquez non puido definir, e un tiro de Morata que sacou de milagre o arxentino), pero o certo é que o último cuarto de hora antes do descanso fixo soñar ao deportivismo. Con algo máis de intensidade, a presenza de Juanfran e a activación de Carles Gl e Andone, o Dépor ilusionouse por un intre, o que foi desde o 1-2 de Andone ata o 1-3 de Lucas Vázquez xusto antes do intervalo.

César Quian

Guilherme cambiou a orientación do xogo 45 metros cun pase a Juanfran, que centrou ao corazón da área. Kakuta pifió o remate no segundo pau e Andone embocó un gol para a esperanza. Aos poucos, Carles Gil tirou unha preciosa parede na frontal e disparou da raia, para que Casa desviase a córner. E no 43, Riazor quedou coas ganas de berrar o empate, noutro centro de Juanfran mal despexado por Casa, á cabeza de Sidnei, que non puido dirixir o rebote á portería baleira. Eran os momentos do ruído e a furia doutras noites de Dépor-Real Madrid, pero duraron apenas 600 segundos. Noutra miniatura preciosista de Isco, o andaluz atopou a Marcelo, o seu socio á esquerda, e o brasileiro concedeu o 1-3 a Lucas Vázquez.

Aí morreu o partido, se é que chegou a haber algún. Mel cambiou o esquema do Dépor ao descanso coa entrada de Fernando Navarro polo nulo Kakuta, e o equipo coruñés parouse con tres centrais e Luisinho e Juanfran nos carrís. O plan non tiña moitas trazas de funcionar pero gripó do toda coa lesión de Carles Gil aos 10 minutos da continuación. Logo, Lucas Vázquez fallou ante a asistencia golosa de Asensio, un puñal imparable na condución. Non o fixo James tras outro pase de cirurxián de Isco, con Morata superando a Tyton (Lux, lesionado, non saíu do vestiario) e asistindo ao ariete. O Dépor xa non tivo arrestos para máis, aínda que Joselu maquillase os seus rexistros cun preciso cabezazo a centro de Joselu  para facer o intranscendente 2-5. Houbo un penalti ignorado sobre Luisinho, cando xa Isco redondeara a súa exhibición e antes de que Casemiro fixese a media ducia, dúas tantos que retrataron a rixidez das bisagras de Tyton. Ante un Osasuna xa descendido, o Dépor debe borrar a paupérrima imaxe do último mes, ou polo menos facer o esforzo de gañar o partido que lle fai falta para ser o menos malo dos que quedan en Primeira.

Ficha técnica

Deportivo: Lux (Tyton, min. 46), Juanfran, Arribas, Sidnei, Luisinho, Bergantiños, Guilherme, Carles Gil (Joselu, min. 57), Emre Çolak, Kakuta (Fernando Navarro, min. 46) e Andone.

Real Madrid: Casa, Danilo, Varane (Tejero, min. 88), Nacho, Marcelo, Kovacic, James, Isco (Casemiro, min. 79), Lucas Vázquez, Morata e Asensio (Mariano, min. 79).

Arbitro: Sánchez Martínez (Comité Murciano): Mostrou amarela a Arribas, Isco, Joselu, Emre Çolak.

Goles: 0-1: min. 1, Morata. 0-2: min. 14, James. 1-2: min. 35, Andone. 1-3: min. 44, Lucas Vázquez. 1-4: min. 66, James. 1-5: min. 77, Isco. 2-5: min. 84, Joselu. 2-6: min. 87, Casemiro.