Abriu onte a «mellor» edición dos seus 30 anos, á que se prevé cheguen máis de 85.000 visitantes ata o xoves
25 abr 2017 . Actualizado ás 08:07 h.A edición número 31 do Salón de Gourmets, Feira Internacional de Alimentos e Bebidas de Calidade, abriu onte a «mellor» edición dos seus 30 anos, á que se prevé cheguen máis de 85.000 visitantes ata o xoves, segundo asegurou a ministra de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, Isabel García Tejerina.
O salón acolle a máis de 1.600 empresas de 25 países -incluído España-, con máis de 40.000 produtos expostos, o que, segundo a ministra, demostra que serán uns días nos que a «excelencia» da produción de alimentos españois e do resto do mundo «danse cita e reflicten a enorme puxanza» do sector agroalimentario.
Tejerina expresou o apoio do seu Departamento ao Salón coa súa participación con o Túnel do viño, un espazo de 450 metros cadrados no que se expoñen 299 viños monovarietales que poden ser degustados polos asistentes.
Canadá, país invitado de honra
Parada obrigada para a ministra foi a zona dedicada a Canadá, país invitado de honra desta edición, onde probou viño de xeo e carne de bisonte, aínda que a oferta do expositor é máis amplía, con bogavante canadense, vieira, salmón do Pacífico, produtos gourmet sen gluten, doces e produtos de arce. Na súa ruta, a ministra viaxou polo mundo para probar embutidos de Hungría, que asombraron á comitiva pola súa similitude cos produtos ibéricos, ou champaña francesa, entre outros.
Nesta edición, volve ser un gran reclamo a zona de exposición de novos produtos, onde os asistentes poden observar sal do deserto de Kalahari, cacao en labras orgánicas, bolsas secuestradoras de etileno para froitas e verduras, pasta de oliva con trigo, gelatina de viño fino ecolóxico, vinagre balsámico con trufa ou conservas de recoiro con toques cítricos.