Visitas a adegas e aos museos etnográficos para unha visión global da enoloxía

La Voz LUGO / LA VOZ

SOCIEDADE

O consello regulador de Ribeira Sacra considera que para que a zona aspire a ser Patrimonio da Humanidade precísase formación

20 feb 2015 . Actualizado ás 05:00 h.

En cada un dos cursos de iniciación á cata, os técnicos do consello regulador de Ribeira Sacra fixeron que os alumnos visitasen adegas de distintas tipoloxías: grandes e pequenas, modernas e artesanais. E ademais de que puidesen percorrer as viñas e as paisaxes da zona, entrar nos centros de interpretación e etnográficos para ter unha visión completa do mundo do viño, ademais de saber catalo.

No último dos cursos, as visitas etnográficas foron ao ecomuseo de Arxeriz, un pazo en plena ribeira sacra de Escairón doado hai anos por un benefactor que a fundación Xosé Soto de Fión converteu nun ecomuseo etnográfico. Os alumnos puideron ver os diferentes utensilios con que os que se realizaban os labores vinícolas de outrora, desde os cestos de transporte, ata as pezas das adegas e mesmo as barcas coas que se recollían e traían as uvas durante a vendima a través dos encoros.

Unha vez rematada a visita a este centro de interpretación, tamén puideron ver o Castro de Arxeriz, parcialmente escavado e visitable, no que un guía lles explicou as peculiaridades dos castros da zona.

E para rematar o curso que iniciaran pola mañá na adega Abadía dá Cova, os alumnos visitaron pola tarde outra adega no municipio de Chantada, Vía Romana. De novo explicáronlles as peculiaridades da adega e cataron os caldos desta marca, realizando así a última proba do curso dirixido pola enóloga Ruth Fernández.

En cada unha das xornadas de iniciación á cata os alumnos recibiron manuais e documentación técnica que lles permita seguir avanzando na aprendizaxe desta complexa técnica ou mesmo realizar cursos máis avanzados.

O consello regulador de Ribeira Sacra organizou este ciclo porque considera que para que a zona aspire a ser Patrimonio da Humanidade precísase formación, xa que para divulgar e promocionar unha zona tan pegada ao viño como a Ribeira Sacra, é imprescindible coñecer os seus caldos.