Manuel García Reigosa
M. G. Reigosa SANTIAGO / LA VOZ

SANTIAGO

Paco Rodríguez

O partido, máis igualado do que indica o marcador final (78-86), decantouse polos triplos de Baron e Sadiel Vermellas

24 abr 2017 . Actualizado ás 17:43 h.

O partido foi máis igualado do que indica o marcador final, 78-86. Moito máis. E o Obradoiro perdeuno porque o Murcia tivo un gran acerto no triplo, particularmente Baron e, no último cuarto Vermellas. E porque a arbitraxe, particularmente o de Hierrezuelo, influíu. Na súa estraña interpretación dos pasos sempre castigou a un equipo, en accións que supuxeron seis puntos para un lado e dous menos para outro.

A primeira parte resultou igualada en grao máximo, cun baloncesto moi cerebral en ambos os lados. Porque os dous equipos xogaron con moita cabeza, sen concesións, seleccionando ao máximo as posesións.

No cuarto que abriu o partido o Murcia atopou o seu mellor argumento de ataque nos triplos, xa que anotou catro dos cinco que intentou. Pero perdeu esa vantaxe no tiro libre, tendo en conta que marró os catro que ensaiou. Co Obradoiro sucedeu ao revés. Só anotou un dos seus catro intentos desde detrás da liña de 6,75 metros, pero compensouno con dez de once en tiros libres.

No segundo acto erixiuse en protagonista Baron, con tres triplos de lanzador puro. Dous deles foron seguidos e ameazaron con abrir a primeira fenda: 29.35. Moncho Fernández pediu tempo, o Obradoiro apertou en defensa e foise ao descanso uno abaixo, 41-42.

Na afección quedou moi mal corpo co criterio arbitral para os pasos. Hierrezuelo pasou por alto os máis claros, cometidos por Antelo. Pero despois anulou unha canastra con tiro adicional de Yusta que dera Mas . E Martínez Fernández indicoulle uns a Pustovyi deses que lle endosaron en máis dunha ocasión ao pivote ucraíno probablemente por ser tan alto.

Tras o descanso, o colectivo de Moncho Fernández asinou os seus mellores momentos en defensa. Con iso e con Whittington inspirado en ataque abriu unha fenda de cinco puntos. Aí tivo o seu momento, porque dilapidou catro ataques para ampliala.

Non o fixo, o Murcia volveu, colleu a dianteira e xa non a soltou. En momentos de atasco atopou puntos no talento individual de Campazzo e Baron, aos que se sumou Sadiel Vermellas no último cuarto. E Hierrezuelo saíu ao cruzamento en máis dunha ocasión.

O equipo perdeu, pero a afección non deixou de animalo cuandos retirouse aos vestiarios. A loita pola o permanencia segue.

Obradoiro 78: McConnell (12), Dulkys (8), Bendzius (14), Whittington (22) e Pustovyi (10) -cinco inicial-. Llovet (4), Matulionis, Maric (2), Yusta (3) e Pozas.

Murcia 86: Campazzo (17), Vermellas (14), Baron (30), Radovic (3) e Delía (2) -cinco inicial-. Antelo (14), Benite (4), Llompart, Pocius e Tumba (2).

Parciais en cada cuarto: 23-22, 18-20, 16-17 e 21-27.

Arbitros: Hierrezuelo, Mas e Martínez Fernández.

Incidencias: Multiusos de Sar