«Chega ou bo tempo e ou prezo dá carne disparar pola demanda»

María Cedrón REDACCIÓN / LA VOZ

MERCADOS

Ana Garcia

09 jul 2017 . Actualizado ás 09:49 h.

Cando empeza o bo tempo, o teléfono de José Antonio Suárez soa máis que nunca. Faino porque non deixa de recibir pedidos das comisións de festas de toda a comarca de Bergantiños. Natural de Laxe, é propietario de Distribucións Suárez, asentada no polígono de Ponteceso.

É o encargado de fornecer de carne para os churrascos populares que acompañan as verbenas de toda a redonda. Porque nun lugar onde todo se celebra comendo, son poucas as parroquias onde non corra a carne, o viño e o pan. E que non falte. A demanda durante as festas patronais é tal que, no mercado en xeral, «chega o bo tempo e o prezo da carne dispárase». O que máis sae -di- «a costela de porco. A min a tenreira gústame moito, pero sae máis o porco ou o chourizo criollo». Hai que pensar que as racións adoitan custar nove ou dez euros. Normalmente inclúe o viño e o pan.

Como lle fan os pedidos? Cada evento fai un cálculo e encargan. A carne lévaa nun dos seus camións frigoríficos preparados para que o produto sáeche directamente da neveira ao asador. Porque non se arrisca a que a calor a vaia a estragar. «Ademais é obrigatorio que nas festas a carne estea refrixerada. Entón, a medida que marcha para a parrilla, vaise sacando máis. A que non se consume mantense perfectamente e tamén a podemos conxelar despois no caso de que sobre moita», explica.

Un dos seus clientes é José Antonio Pérez Vilariño. É o propietario do asador Fogón dá Pía, en Paiosaco (Laracha), pero tamén é o parrillero oficial de moitas festas. «Suárez pon a carne e ou camión frigorífico e eu doulle a man», apunta.