As empresas de alimentación de Lugo vanse a Madrid de feira

Dolores Cela Castro
dores cela LUGO / LA VOZ

LUGO

Pan, café ecolóxico, ovo a baixa temperatura ou queixo crema son algúns dos produtos

25 abr 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

O Salón de Gourmets que se celebra esta semana en Madrid é unha cita ineludible para as principais empresas do sector da alimentación. As da provincia de Lugo teñen unha ampla presenza en practicamente todas as ramas. A Madrid viaxaron, entre outras, Cafés Candeas, o grupo Ingapan, Quescrem, Granxa Campomayor, ou Vía Romana, con todos os seus equipos comerciais. É o momento de mostrar a miles de visitantes e hipotéticos compradores os últimos logros dos departamentos de I+D+i.

O grupo Ingapan, especialista en pan galego, empanadillas e pastelería, a través de Chousa, incorporou ao seu catálogo deste ano dous produtos novos. Trátase da denominada «Burguer de contrabando», unha hamburguesa elaborada cun pan rústico, malteado, con aroma a brasa e a grellada. Trátase dun produto conxelado que se prepara nun minuto no forno.

O outro é unha empanadilla, á que denominan Punk Pé, con silueta en forma de crista e con tres recheos nada habituais: pito thai, pavo cajún e blank angus.

Ingapan acudiu á feira do sector acompañado de Héctor López, un dos chefs de Koama, unha das marcas do grupo, co que traballaron nas receitas dos novos desenvolvementos, en colaboración tamén con outro recoñecido chef, Juan Carlos Clemente, asesor de cociñas como Hoteis Melia.

Café de orixe ecolóxica

Cafés Candeas desprazou a Madrid a todo o seu equipo de baristas para presentar as súas novidades en cafés e infusións. Este ano acoden coa liña The Organix Coffee, de produción ecolóxica.

Na caseta ofrecen degustacións de café de toste natural ecolóxico, entre eles o descafeinado, que é unha das últimas incorporacións, que obteñen a través dun proceso de descafeinización por auga cen por cento natural. Permite, segundo fontes da empresa, manter as propiedades organolépticas de orixe e non leva aparellado impacto ambiental.

Cafés Candeas participará nun amplo programa de actividades para dar a coñecer os seus produtos. Estará presente nun espazo reservado aos cafés gourmet; noutro de café expreso; no de cafés fríos, con tés xeados e no denominado The Coffee Lab. Neste último o mestre coctelero da compaña lucense experimentará con café e nitróxeno líquido.

Ovo de última xeración

Granxa Campomayor, de Palas , presentará no salón de Madrid o ovo a baixa temperatura, unha especialidade reservada ata agora á alta cociña e que pretende introducir no día a día como un alimento san e económico.

A empresa Innolat, que comercializa os seus produtos baixo a marca Quescrem tamén se desprazou ao salón e participa en varios show cooking.

Os departamentos de I+D+i presentan os seus produtos ante clientes especializados

Ingapan e Innolat contan co apoio do chef lucense Héctor López

Degustacións e show cooking para poder presentar os produtos na mostra