Fernanda Tabarés será a pregoeira da festa do cocido de porco celta de Sarria

Xosé Ramón Penoucos Blanco
x. r. penoucos LUGO / LA VOZ

SARRIA

Los concellos de la comarca de Sarria y varias empresas colaboran con el cocido de porco celta.
Os concellos da comarca de Sarria e varias empresas colaboran co cocido de porco celta. penoucos< / span>

O certame celebrarase o día 23 e é o único evento no que colaboran todos os concellos da comarca

11 ene 2016 . Actualizado ás 21:10 h.

A directora de V Televisións, Fernanda Tabarés, será a encargada de pronunciar o pregón na oitava convocatoria do cocido de porco celta da comarca de Sarria. Esta iniciativa é a única que conta coa participación de todos os concellos da comarca sarriá, ademais de empresas como Cárnicas Teijeiro ou Panadería Pallares.

«É unha acto que debería de servir como exemplo e punto de partida para futuras colaboracións entre os concellos desta comarca», manifestaron os alcaldes e alcaldesas que asistiron á presentación oficial dos actos celebrada no Concello de Sarria, que volverá oficiar como anfitrión.

Xornada central

A xornada central será o sábado día 23, que comezará cunha visita dos membros da Academia Galega de Gastronomía e autoridades invitadas ao museo de Pallares e a Carnicería Teijeiro.

O salón de actos do Xograr Afonso Gómez acollerá ás 13.30 horas o pregón. A continuación os actos centralizaranse no polideportivo dos institutos no que primeiro levarán a cabo os nomeamentos de tixoleiras e cazoleiros de honra, cuxos nomes non se desvelarán ata o propio día.

A asistencia ao certame roldará, como é habitual por imposicións da capacidade do polideportivo, as cincocentas persoas, repartidas en mesas de trece comensais. O motivo desta repartición débese a que antigamente as racións de cocido, denominadas a posta dá comarca, repartíanse en bandexas para dar para comer de xeito abundante a trece persoas. Os organizadores decidiron manter esta tradición desde a primeira entrega do certame. A celebración contará coa participación dun grupo de gaiteiros, que amenizará os actos desde media mañá ata a súa conclusión.

Os organizadores do evento gastronómico: Ramón Álvarez, José Luis García, José Fontal, Juan Luis Díaz e Manuel Quintero, anunciaron que o programa se completará cunha nova edición do día dedicado a un prato tradicional, ovos fritos caseiros con chourizo, que se celebrará o domingo 24. Os establecementos da comarca que estean interesados en participar nesta iniciativa poden pórse en contacto cos membros da organización. Ofrecerán este prato aos seus clientes a un prezo moderado.

A venda de cartóns xa comezou fai uns días e xa están pechadas máis dunha vintena de mesas, polo que só restan ao redor dunha decena para completar a capacidade e todo indica que se esgotarán nos próximos días como adoita ser habitual. O único requisito é que só se admiten reservas de mesas completas