O Celta clasificábase para a Champions

La Voz VIGO

HEMEROTECA

Tras varios anos coqueteando coa súa primeira clasificación para a competición, o equipo conseguíao no 2003

15 jun 2023 . Actualizado ás 21:21 h.

2003: A Champions agardaba ao Celta . Por sexta tempada consecutiva, o equipo conseguía clasificarse para Europa, pero nesta ocasión facíao para a máxima competición continental, que disputaría por primeira e ata hoxe única vez na súa historia.

O equipo de Lotina recibía na penúltima xornada a unha Real Sociedade que optaba ao título. Os vigueses eran cuartos e unha vitoria sumada á derrota da súa máis inmediato perseguidor descartaba calquera posibilidade de que este, o Valencia, acadáselle. Iso foi o que sucedeu. Os celestes impuxéronse por 3-2 aos donostiarras, dirixidos por Denoueix, nun partido inesquecible para a afección céltica. Cavallero, Velasco, Sergio, Berizzo, Sylvinho, José Ignacio, Luccin, Giovanella, Mostovoi, Edú e Mido formaron aquel once histórico.

Mostovoi abriu o marcador no minuto 10 e, xa na segunda parte,o Tsar foi tamén o encargado de facer subir o 2-0 ao marcador. Pouco despois, Nihat acurtaba distancias, pero esta vez era Mido o que devolvía a tranquilidade á inchada local. De novo Nihat marcou para os vascos, logrando o 3-2 definitivo. Ata nove paradas realizou cada un dos dous porteiros naquel encontro.

Balaídos rozou o cheo con ao redor de 20.000 afeccionados celestes e 8.000 donostiarras. A parte celeste da multitude trasladouse a continuación á praza de América para festexar un fito histórico.