A Florencia sempre hai que volver

YES

cedida

VIAXE Ao CORAZÓN DE ITALIA Súbeche ao coche para explorar unha das rexións máis belas do mundo: A Toscana. Perderse polos seus pobos é o mellor xeito de gozar dunha paisaxe única e unha sensacional gastronomía. E, por suposto, hai que parar en Pisa e Siena.

29 abr 2017 . Actualizado ás 20:20 h.

Por moi viaxeiro independente que un se considere, durante a toma de contacto coa Toscana, a primeira vez que alguén pon o pé nesta rica rexión italiana, hai que seguir o guion: visita a Pisa para facerse unhas fotos coa torre inclinada buscando o ángulo apropiado segundo o cal pareza que se nos está caendo amais , callejear polas ramplas da maxestosa Siena ata a Piazza do Campo -a máis bonita do país- e, por suposto, reservar un par de días para empaparse de Renacentismo e bo gusto en Florencia. Cando toca facer a maleta de volta, un despídese coa sensación de que o tempo non chegou a nada; por culpa da riqueza cultural destas cidades, inabarcable, e polas colas que se xeran ás portas dos principais monumentos, que varían un pouco en función da época do ano, pero que en ocasións resultan interminables.

A segunda visita á Toscana é distinta. Xa non existe esa imperiosa necesidade de ver todo, custe o que custe, e o turista goza de plena liberdade para pór nunha balanza se lle compensa agardar catro horas para volver contemplar o David ou subir de novo ata o alto do Duomo para gozar das inigualables vistas da cidade. Repetir sempre é unha opción máis que respectable, pero polo menos nesta ocasión ábrese a posibilidade de abandonar as zonas urbanas, escapando así das grandes aglomeracións, das esperas interminables e da comida a prezo de ouro. Para gozar desta rexión na súa plenitude hai que subirse a un coche e explorar os seus camiños, custodiados por cipreses, que a atravesan en todas as direccións. Só así se chega a pobos que atesouran tanto encanto como as cidades tras as que levan anos eclipsados.

SAN GIMIGNANO

Sin duda, un dos máis populares é San Gimignano. Aparcar o coche, ademais dun pequeno atraco, tamén pode converterse nunha odisea, e a poboación local acabou engulida polo turismo, algo que sin duda lle resta parte da súa graza, pero percorrer os seus callejas e apreciar as vistas desde o alto do outeiro merece a pena. De orixe medieval, destacan as súas 15 torres de distinta altura. Cada unha delas foi levantada por unha familia buscando aparentar: canto máis se aproximaba a súa torre ao ceo, mellor marchábanlle os asuntos económicos. Presumen de elaborar os mellores xeados do mundo.

A poucos quilómetros atópase Chianni, unha pequena poboación especializada en elaborar o delicioso viño Chianti. Merece a pena regalarse unha homenaxe visitando a Locanda do Galo, restaurante onde preparan con moito mimo e o mesmo acerto auténtica comida toscana. Os amantes dos balnearios teñen unha cita con Bagno Vignoni. Esta pequena e tranquila localidade termal resulta perfecta para cargar pilas antes de regresar ao coche. A tiro de pedra atópase San Quirico d'Orcia, bonito final de etapa da Vía Francígena, ruta de peregrinaxe que conecta Canterbury con Roma. A tan só dez quilómetros a través da SP-146, unha das estradas máis belas do planeta, non hai que deixar a oportunidade de visitar Pienza, que polo seu tamaño xa podería considerarse toda unha vila. Coroando outra dos moitos outeiros que conforman a rexión, Pienza é o berce do queixo pecorino, un dos máis consumidos en todo o país. Colas? Que colas?

PIAZZA DO CAMPO DE SIENA

fran balado

DOMINIO DE CHIESAS E CIPRESES