Fusión de formas de vivir a cociña

La Voz MONCHO ARES

SABE BEN

Cociña moderna e tradicional en casa Peto, en Outes

10 mares 2016 . Actualizado ás 10:32 h.

Houbo un tempo no que en Cruceiro de Roo, unha pequena poboación situada na estrada Noia-Muros, no municipio de Outes, operaban dous casinos, unha sala de festas e establecementos de hostalería. Daquel esplendor queda un vestixio, Casa Peto, restaurante que conxuga a cociña tradicional coa moderna, non en balde aos fogóns atópanse Lola García e a súa filla Noelia Rodríguez. A primeira, segunda xeración dunha saga hostaleira cuxo fundador, Manuel García, aínda segue de preto os labores do local, preservou os segredos para manter no cume da súa oferta os callos á galega ou a carne asada, e transmitir á segunda, a súa filla e formada na Escola Superior de Hostalería de Galicia, a satisfacción que reporta un comensal contento. Ambas aplican a súa sabedoría nun espazo no que está permanentemente acendida unha cociña de ferro, pero tamén os métodos máis modernos para elaborar pratos con toques de nouvelle cuisine. E de aí, da sa competencia entre cociñar a ollo e facelo «polo libro», só hai un beneficiado, que é o comensal. Se á profesionalidade de ambas as súmase un produto de primeira calidade, dificilmente pódese saír do local insatisfeito, instalacións, por outra banda, que foron renovadas recentemente e nas que tanto se pode gozar dunha abundante carta, como dun alcanzable menú ou dun gran banquete.