EFE

Alberto Estévez | EFE

Enfrontaranse a Estados Unidos na pelexa polo ouro nos Mundiais de Budapest

27 jul 2017 . Actualizado ás 10:34 h.

A selección española de waterpolo feminino sacou billete para a final do Mundial de Budapest ao superar (10-12) este mércores a Canadá en semifinais, un triunfo sen discusión para citarse agora con Estados Unidos na pelexa polo ouro.

As pupilas de Miki Oca non atoparon rival na sorpresa canadense na cita mundial. Os goles da moza Anna Gual (5), as paradas de Laura Ester e o inspirado xogo coral de España desmontou o temido armazón defensivo do Canadá para levar a dianteira sempre no marcador e marcar as diferenzas.

Tras unha gran primeira metade, España puxo os catro goles de diferenza (5-9) no inicio do terceiro cuarto. As de Oca tiveron que aguantar o tipo co simulacro de remontada rival, que chegou a pórse a un gol a falta de tres minutos para o final. O waterpolo feminino español asegura así a quinta medalla do seu exitoso e recente palmarés.

Agora, un novo capítulo España-Estados Unidos está servido. As ianquis non deron opción (9-14) a Rusia na anterior semifinal para optar á defensa do seu título. A actual dobre campioa olímpica foi o verdugo das 'guerreiras' da auga na final de Londres 2012, aínda que España se impuxo ás americanas no Mundial 2013 de Barcelona que coroou ás de Oca.

Coa mente en regresar a esa final mundial dúas edicións despois, as españolas bordaron a súa posta en escena. Cun golazo, Bea Ortiz puxo o 1-3 e obrigou ao primeiro tempo morto do técnico serbio do Canadá, Haris Pavlidis. As norteamericanas cambiaron o seu defensa a unha presión sobre o rival que non cambiou o guion imposto polas españolas.

Con Laura Ester pechando a súa portería, as de Oca marcháronse ao descanso con inmellorables sensacións (4-7). Na continuación, Anna Gual seguiu sendo a referencia ofensiva española (4-8). Oca apostou xa definitivamente por Leiton na 'boia', outra mostra da nova camada española, e Canadá comezou a non atopar solución en defensa.

A mobilidade española fixo inútil a telaraña rival, pero a especulación no último cuarto permitiu a Canadá achegarse con perigo. España gardou forzas e xogou coa renda e o cronómetro, vendo ás americanas a un gol (9-10) a tres minutos do final, pero o segundo gol de Bea Ortiz devolveu a calma ás de Oca.