Así non che estás coidando ben a pel

A Coruña CIDADE

ANGEL MANSO

Dá igual que hidratemos a pel ou consumamos coláxeno vía oral se non nos ocupamos dos lípidos (as moléculas encargadas de manter unidas as células) e da estimulación dos fibroblastos. Pero, nótase a diferenza nunha pel coidada? Os expertos téñeno claro: o bo aspecto depende do seu correcto funcionamento

16 abr 2017 . Actualizado ás 04:00 h.

Coláxeno, acedo hialurónico, antioxidantes. Bombardeados como estamos por receitas milagrosas para aprazar ao máximo o envellecemento, coñecemos ben a terminoloxía, pero non tanto o seu significado. Como tampouco as particularidades da nosa pel, esa capa flexible e resistente que nos protexe e mantén intacto o noso organismo fronte ao exterior, e que, ao mesmo tempo, comunícanos con el. Defendémonos e sentimos grazas e a través da pel, o órgano máis grande do corpo humano, DNI de corpúsculos. Dous metros de epidermes envólvennos, cinco quilos de cortiza que nos fan fortes, capaces de enfrontarnos ao mundo. Ocupámonos o suficiente dela, tanto como do fígado, como do estómago? Realmente hai algunha diferenza entre coidar e non coidar a pel? Haina. Na súa saúde e na súa aparencia. Se vixiala e blindarla fronte o sol é esencial para previr enfermidades, tela presente a diario non só frea o paso do tempo, senón que mellora notablemente o seu aspecto: factores externos (a contaminación ou o clima) e internos (a alimentación ou o estrés) impiden que desenvolva correctamente a súa función, a protección. Se a súa capa máis externa -a capa córnea, a nosa carta de presentación, reflexo do que nos sucede- debilítase, estaremos completamente expostos. «Pensamos que a hidratación é unha simple achega de auga, pero esquecemos que a pel é un órgano complexo e son moitos os factores a ter en conta -explica Luís Yáñez, de Lya Estética, un exclusivo centro que desde o pasado decembro ofrece tratamentos personalizados a base de alta cosmética biolóxica na Coruña-. A xente adoita referirse a sensacións sobre a superficie da pel, como a tirantez, pero en realidade estamos a falar da auga que hai no interior das células e da auga na que viven as mesmas». «Se hai unha carencia dela, producirase un desequilibrio», apunta. É suficiente só con beber moitos líquidos? Non. É fundamental a achega de lípidos puros, unha serie de moléculas que, entre outras cousas, manteñen unidas a células da pel. Se non están hidratadas aparece a flaccidez e a engurra. E como nos nutrimos de lípidos? «A través de soros ou cremas, con materias primas concentradas», indica Yáñez.

Que máis hai que ter en conta: os capiares

Encargados de alimentar as células e as fibras musculares, son os grandes esquecidos á hora de coidar a pel. O seu vasodilatación, a causa do estrés, a mala alimentación e mesmo factores xenéticos, entorpece a súa función, provocando rojeces ou cuperosis. A solución? Unha boa cosmética. En Lya utilizan gama Biologique Recherche