O Xuven logra o seu primeiro triunfo nuns play-offs a LEB Ouro co 1-0 fronte a Morón

AROUSA

martina miser

Mellores que o seu rival o groso dun partido no que estiveron moi metidos, os de Santos chegaron a gozar de 22 puntos de renda máxima

29 abr 2017 . Actualizado ás 19:28 h.

A brillante Liga regular asinada polo Cambados Cidade Europea do Viño 2017, pelexando polo título e o ascenso directo asociado ata a penúltima xornada, podería facernos perder a perspectiva do realizado na noite de onte polo equipo que dirixe Manu Santos. Co seu triunfo sobre o Olivas Fragata Morón, 78-70, o Xuven non só abría a súa primeira eliminatoria polo segundo pasaporte cara á LEB Ouro cun 1-0 ao seu favor. Tamén rubricaba o primeiro triunfo do club amarelo nuns play-offs nos seus catro anos na LEB Prata, nun curto historial circunscrito ata onte a aquel 2-0 encaixado de mans do Zornotza na campaña 2014/15.

Os homes de Santos recuperaron se non a súa mellor versión, cun ataque menguante na segunda parte na que algún que outro tiro cómodo chuspido polo aro deixou a anotación por baixo da media do +80, si a compostura. A dese colectivo de xogadores de equipo diluídos na harmonía coral que afoga as voces dos seus rivais a base dun martilleo constante con notas de todas as cores. Defensa, rebote, e unha primeira parte primorosa na percusión do aro rival enfilaron o cantar feliz do Cambados C.E.V. 2017 ao termo do choque. Con certa dose de aturullamiento do Morón, recoñecidas polo seu propio técnico, Rafa Rufián, ao termo do choque, como instrumento de acompañamento.

Un alley oop de Kasse aos 11 segundos de inicio era a carta de presentación do cadro andaluz no Pombal. Un pavillón que a pesar de contar con máis espazos baleiros dos habituais na súa bancada -o club cobra entrada nos play-offs aos socios tamén-, volveu ser o sexto home do Xuven, con preto de medio milleiro de afeccionados empurrando aos de Santos cando máis o necesitaron.

A segunda falta mediado o primeiro cuarto de Kasse, o catro que tanto fai cambiar o xogo do Morón cando está ou se ausenta da pista, condicionou ao conxunto visitante, pero este soubo agarrarse ao marcador, 22-17. A aposta por unha zona en 3-2 do Rufián no arranque do segundo cuarto, con todo, custoulle moi cara. Tres triplos nos seus tres primeiros ataques, abertos e pechados por Baiget, con Don como solista intermedio, lanzaban ao Xuven 31-17 con pouco máis dun minuto consumido.

Un tempo morto do técnico rival cortou a escapada, pero non evitou que o Xuven manexásese por amais do +10. Máis, tras ver Kasse a terceira a 5,19 do descanso, con Charles e Juan pondo os agudos no aro andaluz.

O 50-36 no parón invitaba a pensar nun marcador de escándalo. Máis cando os de Santos se marchaban de 22, 62-40, no minuto 26. Pero unha defensa presionante a toda cancha e a volta a zona do Morón permitíronlle un parcial de 0-10. Don cortouno cunha penetración de fondo, e unha bomba de Chapela subía o 66-50 a falta de 10 minutos.

A quinta de Kasse a 6,06 do final, con Alo Marín, o outro puntal do equipo, usado tan só medio partido, simplificaron o primeiro triunfo do Xuven nos play-offs.