A Basque Culinary mergúllase nos viños de Rías Baixas

AROUSA

Martina Miser

Un centenar de alumnos deste prestixioso centro visitaron adegas e participaron en catas

27 abr 2017 . Actualizado ás 11:50 h.

É xa unha tradición. Todos os anos, un centenar de alumnos do primeiro curso da Basque Culinary Center, a escola de gastronomía máis prestixiosa de España, achéganse a Rías Baixas para coñecer os seus produtos, especialmente, os seus viños. E así foi nesta ocasión tamén. Os estudantes visitaron adegas e participado en catas para coñecer as singularidades desta denominación de orixe.

Fai xa máis de cinco anos que visitou Rías Baixas a primeira expedición de alumnos deste prestixioso centro gastronómico. O obxectivo destas excursións é que os estudantes poidan ter un primeiro contacto coa denominación e coñecer como se elaboran os seus viños. Para iso percorreron varias adegas de diferentes subzonas de Rías Baixas. Onte pola tarde, por exemplo, achegáronse ata Pazo Baión, onde ademais de aprender o proceso de elaboración deste albariño, realizaron unha visita por este centro de turismo enológico, un dos máis importantes de Galicia.

Durante estas xornadas, os estudantes hanse achegado aos sistemas de condución que se utilizan no cultivo do albariño, como o emparrado, e tamén aos diferentes procesos de elaboración que se aplican a esta uva. Toda unha experiencia que, sin duda, non esquecerán e que lles servirá de base para as clases de enoloxía que posteriormente recibirán na Basque Culinary.

Nesta ocasión, a visita incluíu unha sesión co consello regulador dos Augardentes e Licores Tradicionais. Na adega Lagar de Pintos, puideron gozar dunha sesión de coctelería protagonizada por estes licores. A iniciativa comezou cunha charla sobre o sinal de calidade que distingue a este tipo de produtos. Posteriormente, Anxo Camiña elaborou varios cócteles utilizando para iso bagazo e augardente de herbas.

Grupo Nove

Tamén é tradición que sexa o Grupo Nove o que se ocupe da despedida destes estudantes. Cociñeiros desta asociación elaboraron onte á noite un menú degustación con produtos galegos que estivo maridado con viños de Rías Baixas. A sesión de degustación tivo lugar en Lagar de Pintos.