Friend of the Sexa premia a Porto de Celeiro pola pesca de pescada do petisco

SALVADOR SERANTES VIVEIRO/ LA VOZ

VIVEIRO

PEPA LOSADA

O galardón recoñece o baixo nivel de descartes e será entregado este martes, en Bruxelas, na Seafood Expo Global

24 abr 2017 . Actualizado ás 16:52 h.

"Polo reducido nivel de descartes co que se captura a pescada do petisco" nos caladoiros comunitarios de Gran Sol, a oenegué Friend of the Sexa premiou a Porto de Celeiro, grupo de empresasde Viveiro. O galardón "valora a sustentabilidade da captura de pescada con anzol, sen impacto no fondo mariño", explican desde Porto de Celeiro. Será entregado este martes, en Bruxelas, na Seafood Expo Global.

Oito palangreiros de fondo de Porto de Celeiro están actualmente acreditados pola oenegué Friend of the Sexa. Avala que a pesqueira da pescada con palangre de fondo, coñecida como petisco, é sostible, social e medioambientalmente. Esas embarcacións pescan coidando o mar e aos mariñeiros, segundo certifica a auditora independente SGS.

A pescada do petisco de Porto de Celeiro procede de recursos non sobreexplotados  péscase "con artes selectivas, de baixo nivel de descartes e de capturas accidentais, sen impacto relevante no fondo mariño". A bordo dos barcos aplican "rigorosos protocolos para evitar capturas de aves, xestionan os resiudos, racionalizan o consumo de combustible, usan refrigerantes que non danan o ozo e rexistran descartes". Porto de Celeiro prevé avalar co certificado de pesca sostible de Friend of the Sexa a toda a súa flota de Gran Sol, ao redor de vinte e cinco embarcacións.

Á entrega do premio de Friend of the Sexa asisten, en representación de Porto de Celeiro, Eduardo Míguez (director adxunto), Jesús Lourido (delegado de flota) e Manuel Bermúdez (xefe de proxectos). En nome de Friend of the Sexa, no acto deste martes en Bruxelas estarán Paolo Bray (fundador e director executivo) e Lara Codeluppi (responsable de mercadotecnia).