O grupo Restaurgal prepara a súa expansión en Asturias e amplía negocios na Mariña

María Cuadrado Fernández
maría cadrado VIVEIRO / LA VOZ

A MariÑA

xaime f. ramallal

Abrirá un restaurante A Quinta en Avilés e novos apartamentos en Foz

29 abr 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

O grupo de restauración hostaleira e hostaleira mariñán Restaurgal continúa ampliando negocios na comarca, onde xa conta con tres asadores da Quinta en Foz, en Viveiro e en Ribadeo, ademais da marisquería San Martiño en Foz. A eses servizos súmase a oferta de once apartamentos turísticos Fermont nas localidades de Foz e de Ribadeo -na metade deles aceptan mascotas-, que se ampliará proximamente coa apertura na primavera de novos apartamentos turísticos xunto á praia focense da Rapadoira.

Juan Carlos Fernández Carreiras, responsable de Restaurgal, confirma a expansión do grupo que xa traballa nun novo proxecto que lle permitirá abrir o seu primeiro negocio fóra de Galicia. En Asturias acaba de adquirir local nun edificio emblemático -o palacio de Llano Ponche-, na esquina da Praza de España, en Avilés. Neste espazo abrirán un restaurante duns 900 ou 1.000 metros cadrados.

Fernández Carreiras insiste en que entre as prioridades do grupo Restaurgal á hora de abrir negocios prima a de elixir localizacións premium e apostar pola adquisición de locais. Os negocios de Foz están en primeira liña da Rapadoira; o de Viveiro, en pleno centro histórico, e o asador de Ribadeo está no centro, xunto ás rúas comerciais peonís.

O persoal do grupo é de 41 traballadores, cifra que se incrementa no verán ata os setenta e que, unha vez abra o negocio hostaleiro de Avilés, roldará o centenar. «Entre o 80 e o 90 % do noso persoal son traballadores fixos», indica o empresario.

O grupo non ten aínda data de apertura do local de Avilés, que ocupará un edificio que no seu día aloxou as instalacións de Multicines Marta. O que si xa confirmou o xerente do grupo é que neste negocio haberá cámaras de maduración de carnes, que estarán á vista dos clientes.

Adquisición de medio boi

Con respecto a este servizo, Carreiras comprou en días pasados no Salón de Gourmets a metade do único boi á venda na feira de Madrid. Adquiriullo ao Grupo Norteños. Trátase dun animal criado en Galicia e duns sete anos. Só o lombo pesa ao redor de noventa quilos.

O hostaleiro confirmou que non recibirán o pedido ata dentro de cincuenta ou sesenta días, tempo necesario para a maduración da carne: «Queriamos ter comprado todo o exemplar, pero a metade xa fora vendido», recoñeceu Fernández.