A adega Laudes de Arnoia no Ribeiro opta cada ano por realizar a vendima de noite, aproveitando, desta forma, a frescura da uva, que estivo exposta á calor do sol durante todo o día
Todos eles están a marcar tendencia nos fogóns e son os finalistas do prestixioso concurso que elixirá ao mellor chef galego emerxente do 2022. Polos seus sabores coñecerédelos. Aquí cócese o talento
Doce son os establecementos galegos que levan máis de cen anos sen fallar aos seus clientes. O Fórum Gastronómico (A Coruña, 25- 27 de setembro) destacounos cun premio Picado. Neste número avanzamos o máis relevante desta gran cita gastronómica
Entre o 29 de setembro e o 12 de outubro ten lugar neste concello do Salnés un evento que existe desde fai sesenta anos e que con cada edición se reinventa para o goce dos asistentes
Pódese facer un sashimi con pescada en caldeirada? E un sushi de faneca brava ou de sargo co seu pilpil? Ou unha sopa wanton de cocido galego? Por suposto que si. No restaurante Óvera da Coruña encárganse de demostralo
O tamaño, neste caso, non importa. Pero si o uso que lle deamos a cada variedade, pois cada unha nos funciona mellor nun tipo de elaboración. Agora, se queres aforrar non hai ningunha dúbida: a banana é a túa opción
Juan Sebastián Elcano, natural de Guetaria e considerado o primeiro parrillero vasco, deixou no seu testamento tres grellas que usaba a bordo nas súas longas navegacións. De feito, foron os pescadores desta localidade guipuscoana os que implantaron en terra as grellas que proliferaron por todo o mundo. Fixámonos nalgunhas das máis auténticas
De orixe mexicana é unha fonte de bebidas, desde o tequila (aldraxado hai décadas, apreciado agora) ata os máis tradicionais beberaxes que agora deron o salto alén do Atlántico
As razóns para apostar polo local son moitas: menos custos de transporte, sustentabilidade, a identidade que achega aos sabores ou a calidade dos produtos de Galicia. Estes chefs fan dos ingredientes parte indispensable da súa proposta
A cesta da compra actual pode incluír salmón, carne de porco, kiwis ou berenjenas. Non todos os produtos notaron do mesmo xeito o encarecemento da vida, e podemos aproveitalo
Recoñece que non é dos que llo poñen doado aos seus clientes. Pero non o fai como un exercicio de soberbia senón de amor. Esíxelles que abran primeiro a mente antes de abrir a boca. O seu restaurante en Rentería (Guipúzcoa), con dúas estrelas Michelin, acaba de cumprir 25 anos
O convoi luso que deu servizo a monarcas, presidentes, xefes de Estado e mesmo papas desde 1890, está agora a disposición dun selecto público que pode gozar nela dunha experiencia gastronómica única mentres viaxa pola ribeira do Douro
Sacan a cara por os «produtos dá terra», unha iniciativa que parte de Quescrem , a innovadora empresa láctea galega especializada en queixo crema, mascarpone e outros alimentos de orixe galega que se venden en 42 países
Os cociñeiros das principais casas presidenciais do mundo explican a importancia do seu traballo e contan, de paso, quen come máis e que detestan os grandes mandatarios
Baixo o paraugas do lema «o tempo fainos mellores», esta compaña galega demostra como, contra vento e marea, conseguiu unha identidade no mercado. Percorremos a súa historia