Publicidade
Publicidade

A catadora Sonia Molero dá forma ao desexo de saber (e sobre todo de gozar) de viños. A súa última proposta é mariña: unha sesión de catro horas fondeados en sitios tan especiais como Redes e brancos como o Sketch, con crianza submarina

Hum

Hai unha crenza estendida que fala de que o chocolate é para as épocas de frío. Na pastelería Naya desmontan o mito e aseguran que mentres non se expoña a unha temperatura superior a 28 graos uno pode deixar de lado a operación bikini e lanzarse ao pracer do «cacao maravillao»

Tatsurou Takumi é un popular actor xaponés que, cada ano, realiza unha viaxe polo mundo para coñecer novos viños. Nesta ocasión achegouse a Rías Baixas, máis concretamente, a Terra de Asorei, unha adega que está a triunfar no mercado nipón

Publicidade

Hum

A calor cambia os hábitos, e podería parecer que o café é máis cousa do inverno. Non é certo: tomalo con xeo é unha alternativa que non desvirtúa as súas propiedades, aínda que tamén existen xa novas opcións, como o «cold brew», un café que se fai con auga fría e pódese mesturar con tónica ¡ou incluso con cervexa!

Atopamos a Melanie no seu obrador rodeada de madalenas, fariñas, azucres, galletas e unha infinidade de adornos, fundamentalmente utensilios da máis pura artesanía de Galicia. Cestos de vimbia, caixas de madeira, peneiras, pequenas botellas de diversos tipos de augardentes... «Con todo isto personalizo cada un dos agasallos e doulles un toque genuinamente galego»

Nunha pequena altura, dominando todo o val do Miño ao seu paso por Arbo e con Portugal á fronte, o Pazo de Almuiña, unha construción do século XVII, foi restaurado por Adegas Galegas para elaborar alí os seus viños e abrir un hotel de auténtico luxo, circunstancia que non se traduce nun prezo inalcanzable. Un séntese moi afortunado por poder relaxarse neste lugar, sobre todo cando, desde a fiestra, vemos que as viñas rodéannos

A puxante clase media chinesa aposta pola calidade e a confianza que achegan os produtos estranxeiros. España e Galicia son un referente á hora de incorporar novos alimentos á dieta asiática, e, en concreto, o aceite de oliva e o porco encabezan a lista de preferencias TEXTO SARA R. RONSEL

O mundo do viño non deixa de sorprendernos e os adegueiros buscan incansables cubrir todos os sectores do mercado. Por exemplo, agora chega o Vía Romana, primeiro viño vegano de Galicia, «para cubrir as expectativas e apetencias dos vegetarianos máis puros»

Houbo un tempo en que gozar dos cadros de artistas como Castelao, Sobrino ou Lugrís, dun café e dun bo faladoiro eran actividades simultáneas. As súas obras embelecían as paredes de locais hospitalarios, contribuíndo á súa atmosfera especial.

Publicidade
Publicidade

Alí onde o océano se remansa ao abrigo do Dique de Abrigo adquire toda a súa expresión o mellor produto do mar galego, servido con elegancia desde maio pasado no restaurante Comarea

Cociña de autor mesturada cunha elevada dose de tradición e un bo aderezo de creación. Así podemos definir os pratos que nos ofrece o restaurante lucense Paprica.