Publicidade
Martes , 9 Maios 2017
Publicidade

Guacamole de grelos, hamburguesa de bacallau ao pil pil, carrillera de tenreira con guiso de trigo e salsa de fungos... Non é a carta dun Michelin. Son pratos que Rubén García serve no menú do colexio de Soutelo de Montes. Porque, di, «non é cuestión de orzamento senón de vontade»

Os exprimidores de velocidade lenta manteñen mellor os nutrientes e vitaminas de froitas e verduras que os tradicionais. Esta innovadora tecnoloxía consegue reducir a xeración de espuma nos zumes e permite unha mellor conservación da súa cor natural e sabor.

Publicidade

Cada vez son máis os restaurantes galegos que ofrecen nas súas cartas pratos elaborados con mel, ademais de sobremesas. Conseguen así incorporar sabores novos e orixinais, que seducen con éxito a unha sorprendida clientela.

Cando a denominación de orixe Rías Baixas daba os seus primeiros pasos, Eladio Piñeiro xa se movía por Vilagarcía. Naquel momento soubo apostar pola imaxe, distinguíndose dos seus veciños cunha rechamante botella de cor, que un potente grupo empresarial foráneo comproulle para asentar sobre ela un renovado proxecto. Todos contentos. Para a súa segunda vida no sector leva por diante, a modo de chiscadela e declaración, a marca «Envidiacochina». Pois iso.

A lio Ferran Adriá ao dicir en xaneiro que o cachopo era unha croqueta, logrando así pór na súa contra aos ferventes cachoperos que contan coa súa propia guía. Pero as cousas volveron á súa canle. No Salón de Gourmets premiáronse os tres mellores cachopos elaborados, como non, con tenreira asturiana.

O concello lugués de Pantón celebra o próximo fin de semana en Ferreira a XXV edición da súa feira do viño, un dos grandes acontecementos enológicos de Galicia nunhas terras que conxugan perfectamente o románico co bo viño na Ribeira Sacra.

A Escola de Hostalería da Armada viu crecer en Ferrol a uns 3.000 alumnos que se converteron en especialistas da preparación de comidas en espazos tan reducidos como as cociñas dos barcos. O salón Fevino premia este luns ao centro polos seus case 28 anos de labor

O restaurante de Takayuki Otani, o soado sushiman, é un dos templos de Tokio e el un dos mellores e máis rápidos mestres que arma «nigiri» en menos de 14 segundos. Un oficio que require anos de práctica e unha precisión de cirurxián

María Barallobre ten moito mérito. Muller tenaz e emprendedora, comezou coa Penela, un modesto restaurante no municipio coruñés de Coirós e hoxe ten oito entre A Coruña, Madrid e Colombia.Ademais, acaba de estrear un Albariño que leva o seu apelido, cultivado no pazo de Ximonde

Mustafa Çamlica probou por primeira vez un viño Albariño en Londres en 2010. Facía apenas dous anos que se lanzou á aventura de montar a súa propia adega na súa Turquía natal, na provincia de K?rklareli, preto da fronteira con Bulgaria, e decidiu plantar a uva galega.

Publicidade

Houbo un tempo en que gozar dos cadros de artistas como Castelao, Sobrino ou Lugrís, dun café e dun bo faladoiro eran actividades simultáneas. As súas obras embelecían as paredes de locais hospitalarios, contribuíndo á súa atmosfera especial.

Publicidade

Alí onde o océano se remansa ao abrigo do Dique de Abrigo adquire toda a súa expresión o mellor produto do mar galego, servido con elegancia desde maio pasado no restaurante Comarea

Cociña de autor mesturada cunha elevada dose de tradición e un bo aderezo de creación. Así podemos definir os pratos que nos ofrece o restaurante lucense Paprica.